Adalet Bakanlığı Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı!

17 Şubat 2024 17:24

Sayın Başkanım, Tarsus Açık Ceza İnfaz Kurumunda yaklaşık 7 aydır bulunmaktayım. Hasta ve yaşlı odalarına bakmakla görevliyim. Kendilerine ve kurum memurlarına herhangi bir saygısızlık yapmadığım, kapalı ceza infaz kurumunda da saygısızlık yapmadığım dosyamda mevcuttur. İyi halli olduğum da dosyamda kayıtlıdır. Yaşadığım bir haksızlık nedeniyle gardiyan baş memuruna şikayetimi ilettim. Baş memur, şikayetimi sorumlu baş memura iletmemi isteyerek beni yanına çağırdı. Şikayetimi ilettiğim sırada, sorumlu baş memur, şikayet ettiğim kişinin bana karşı kullandığı ifadelerle ilgili olarak, o kişinin saygısızlık yapmadığı için sustuğunu ifade etti ve bana karşı kullandığı ifadelerde arkasında duracağını söyleyerek beni haksız çıkardı. Ayrıca, odadan çıkacağım sırada yanında bulunan ş*** isimli memur, görüşmeye gelen nişanlımın bana sarılmasını uygunsuz bulduğunu ve bana sarılmaması konusunda uyardığını söyledi. Nişanlıma bu durumu anlattığımda, korkusundan bir daha görüşmeye gelmeyeceğini dile getirdi. Nişanlım, CİMER'e, size ve Adalet Bakanlığına şikayette bulunacağını söyledi. İki gün sonra, sorumlu baş memur beni karşısına alarak, bakmakta olduğum yaşlıların alışveriş kartlarını alıp kendime harcama yapmış gibi bir soru sordu. Ben de yaşlıları kendi gözleri önünde alışveriş yaptırdığımı söyledim. Kendisinin 'Kendi işimi garantiye alayım' demesi, bana iftira atabileceği şüphesi uyandırdı. Bu şikayetleri size ilettiğim için beni buradan gönderme ve ailemden uzaklaştırma gibi bir uygulamaya maruz kalabilirim. Değerli büyüklerimden şikayetimi göz önünde bulundurmanızı ve gereğini yapmanızı arz ederim.
17.02.2024 Hükümlü e*** e***
Hasta Odası 2