Adalet Bakanlığı Kiracı Evimden Çıkmıyor

28 Mart 2024 14:51

Bir sene önce ihtiyaçlarımız için ev aldık. Kendi oturduğumuz evde komşumuz yüzünden çıkan kavga nedeniyle evi satılığa çıkardık ve yeni bir ev aramaya başladık. Aradığımız evi bulduk ancak kendi evimizi satamadığımız için krediye başvurduk ve 750.000 TL kredi çektik. Aylık ödemesi 24.000 TL olan bu kredi için eşimin ailesi 950.000 TL katkıda bulundu. Yeni aldığımız evi satamadığımız ve kiracıyı çıkaramadığımız için mevcut evimizi satamıyoruz. İkinci bir evimiz olduğu için kiracı çıkmadan bu evi nasıl satabileceğimizi düşünüyoruz. Bankaya aylık 24.000 TL ödememiz gerekiyor. Kiracıya durumumuzu anlattık ve bu eve taşınmamız gerektiğini, onun çıkmasının ardından evi satarak bankaya borcumuzu ödeyeceğimizi ilettik.
Bu arada kiracıdan 1.600 TL kira alıyoruz. Evi 2 milyon tl'ye aldım ve kira bedelini icra yoluyla tahsil ediyoruz. Bir senedir mahkeme süreci devam ediyor ve avukat masrafları nedeniyle maddi zorluklar yaşıyoruz. Eşimin ve benim psikolojimiz bozuldu. Ne kadar daha bekleyeceğiz ve ödemekte zorlanıyoruz.
Banka, kredi ödemeleri yapılmadığı için evi elimizden alabilir. Geç kalan adalet, adalet değildir. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşadığım bu durum karşısında ne yapmalıyım, kime şikayet etmeliyim? Ramazan ayını bizim için zorlaştırdınız. Devlet kiracıyı koruyor ama ev sahiplerini düşünen yok. Kiracılar her zaman haklı görünüyor. Eşim ödemeleri yapabilmek için sabaha karşı eve geliyor ve çocuklarım babalarını göremiyorlar. Artık adalet istiyorum.

28 Mart 2024 14:37

Bir sene önce ihtiyaçlarım için ev aldık kendi oturduğum evde komşum yüzünden kavga olduğumuz için evi satılığa çıktı bu her zaman içinde biz de ev bakmaya başladık evi bulduk ama kendi evimizi satamadığımız için krediye başvurduk 750.000 kredi çektik aylık ödemesi 24 milyar eşimin ailesi 950 milyar verdi evi satamadığımız için evi aldık ama bir türlü kiracı çıkartamadık çünkü ikinci Birevim olduğu için ben kiracı çıkmadan bu evi nasıl satabilirim bankaya aylık 24.000 lira ödememiz var kiracıya güzellikle anlattık bizim bu eve geçmemiz lazım böyle sıkıntılar yaşıyoruz siz çıktıktan sonra biz bu evi satıp bankaya ödeme yapacağız ve bu arada kiracı 1600 oturuyor evi 2 milyona aldım ve 1600 TL'yi icra yoluyla tahsil ediyoruz bir senedir mahkeme gün atıyor avukat bir yandan para istiyor eşimin ve beni psikolojiniz tamamen bozuldu daha ne kadar bekleyeceğiz ve ödemek ki zorlanıyoruz en sonunda banka kredi ödemediğimiz için elimizden alacak geç kalmış Adalet Adalet değildir eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşadığım bu durum karşısında sizce ne yapmalıyım kime kime şikayet etmeliyim bana şu Ramazan ayını zehir senin ettiniz devlet kiracıda yana ama ev sahiplerini düşünen yok neymiş kiracılar hep haklı benim esim ödeme için sabaha karşı geliyor çocuklarım babalarını göremiyor @adalet istiyorum artık

profile profile

28 Ocak 2025 17:24