Zirve İnegöl Mobilya Aydınevler Maltepe Şubesi/Yanlış Sipariş Teslimat

Zirve İnegöl Mobilya Aydınevler Maltepe Şubesi/Yanlış Sipariş Teslimat
06 Kasım 2023 14:31

Zirve İnegöl Mobilya Aydınevler Şubesinden 27.06.2022 tarihinde yatak odası takımı ve l koltuk aldım. Evimi kurana kadar depo kiraladım ve 4.10.23te mobilyalar teslimata geldi. Montajda gardırop kapakları en son takıldığından aynayı görür görmez farklılık olduğunu anladım, diğer parçaların da kutularını açtık ki tamamen bambaşka şeyler. Montaj ekibi kurmakla yükümlü olduklarını firmayla görüşmemiz gerektiğini söyledi. Satışı yapan B******* beye ulaştık asla mümkün olmayacağını seçtiğim mobilyayı unuttuğumuzu söyledi. Dekoru o mobilya fotoğraflarından tamamladığım. Beğenip para verdiğim bir şeyi unutmam hiç mümkün değil. Mobilyayı ödemeye gitmeden önce resimlerini çekip bunları almaya geliyoruz diye mesajlaşmıştık kendinin ses kaydıda vardı bu yazışmayı görünce ısrar edemedi ama bu işte bir iş var diyerek çok ayıp bir ithamda bulundu. Firma sahibini arayın benlik bir şey yok dedi. Firmanın sahibi U*** Beye ulaştık, seçtiğiniz mobilyalar artık üretilmiyor ya başka bir şey seçin farkını verin ya da o zamanki fiyattan ödeme yapayım dedi. Firma sahibinin bu hukuksuzluğu bizi şoka soktu. 1,5 yıl başka mobilyaların parasını ödemişim ve kendi depolarından gönderdikleri ürünlerde pas ve soyulmalar içindeyken bu tavırları çok kaba. Eğer kendi mobilyamı saklamış olsalardı demek ki böyle kusurlu kötü şartlarda gelecekti. Seçtiğim koltuk pas leke içinde ve ağır bir kokusu vardı. Hemen yıkattırdım çıkan kire inanamazsınız. Ödemesi alınan ve depoda emanet bekletilen ürünler nasıl kullanmaktan beter hale gelebilir. Ben asla hata yapmam denilen satış elemanının hakkında burada okuduğum şikayetler kendisinin iş ahlakını açıkça gösteriyor. Satarken çok güler yüzlüydüler ama şimdi çok çirkin konuşuyorlar. Sonuç olarak pişmanlık üstüne pişmanlık. Çalışan kişi o anki psikolojisiyle alakası olmayan bir model adı yazmış, bana ait olan mobilya adını da sadece karyola baza olarak yazmış ki o da özellik ve iskelet olarak bambaşka. Ben ürünün adını bilemem benim hatam asla değil. Toplama gibi mobilya satmışlar nasıl bir dikkatsizlik ve sorumsuzluk. Sipariş sistemlerinin amatörlüğü yüzünden mağdur olduk. 4 Ekimden beri şişme bir kamp yatağında yatıyor, koli kutularının içinde giysilerimizi tutuyoruz. Ben o mobilyaları emeğimle aldım hevesle aldım. Ucu ucuna biriktirip ödedim. Hem başka model hem pas içinde. Mobilyamı temin etmiyorlar, geçen yılki fiyatı iade edip işin içinden çıkmak istiyorlar. Hakkımı helal etmiyorum. Kaba ve haksız tavırları nedeniyle de hukuki hakkımı kullanıyorum

Tugba
Tugba
16 Aralık 2025 14:34

Sürecin sonucu için bilgilendirme yapıyorum, telefon trafiğine ve mağaza ziyaretimize rağmen çözülmeyen durumu Tüketici Heyetine Taşıdık, bir süre sonra heyetten bilirkişi geldi, alanlarında uzman kişiler görev yapıyormuş, görmediğimiz bilmediğimiz durumları da not ettiler ve mahkemeye giden sürecimiz böylece başladı, mahkemede de garip savunmalar aldık, bunlara rağmen mahkemenin de atadığı heyet ziyaretinde kendi raporlarını tuttular ve 2 yıllık süreç birkaç duruşmadan sonra hakkımızı almamız için sonlandı. Yine yokuşa sürdürülen bir süreç oldu, çıkan karar 10 ay uygulanmadı. Sonunda haciz başlattık, derken mobilyamızı aldık. Seçtiğim mobilyanın üretilmediğini söylediler ki üretici biziz denmişti satış sırasında, ne sorun olursa o yüzden halledebiliyoruz deniliyordu, be yine öyle de olmadı. Yatak montaja geldiğinde başlık bazaya uymadı, 1 karış pay vardı, yok bunu keselim, mobilyacı varsa götürsün kısaltsın ısrarı geldi, ben anlamıyorum zaten bu zihniyet yüzünden müşterinizle davalık oldunuz, yine hatalı ürün, yine aynı çıkış yolu. Montaj günü avukatımız da vardı kabul etmedik, montaj ekibindeki kutuyu açarken diyor ki, "2 gün önce kurdum bundan başlığı olmadı öyle bıraktık kadın da daha aramadı vallahi". Korkunç ya. Bizim de o gün olmadı, ekip eski mobilyaları aldı, Neyse ki ertesi günü yeni başlıkla geldi. Mahkeme kararına sadık kalınması için direttik, parçayı kestirmedik. Sonunda çok şükür bitti. Hakkımız geldi. Bu 2 yılda biz mobilyaları boyacı poşetiyle örttük, başka yerden gardırop aldık onu kullandık, yatağı da kullanamadığımız için koltukta yattık, ki ilk yılımız şişme yatak üzerinde geçti, özel durumlarda yaşadık, çok zordu, bir inat için çok yıpratıcı oldu gerek yoktu. O zaman bize servis veren satış danışmanının da aynı hataları defalarca yapmasından dolayı şirketten kovulduğunu da hem mağaza çalışanlarından hem şirketin sahibi u... Beyden hem de montaja gelen ustadan duyduk. Şahıslar firmaların önüne geçmemeli, firmalar körü körüne bu yanlış yolda ısrarcı olmamalı. Süreçte tek çözüm odaklı anlayışlı olan kişi karşı tarafın avukatı f... Hanımdı. Şirketini savunması gerektiğini anlıyorum tanıdıkça da gönül koymadım, adaletli bir kadın. Her şeyin sonuna geldiğimizde bakınca, biz üşenmedik, emeğimizle aldığımız eşyamızın peşini bırakmadık, kazandık, böyle olmasına hiç gerek yoktu ama yaşandı. Allah huzur ve sağlığımızla kullanmamızı nasip etsin. Herkese de nasip olsun. Hakkınızı bırakmayın para kolay kazanılmıyor hayaller kolay kurulmuyor

11 Haziran 2025 20:00

Yatak Odası Siparişi İptalinde Haksız Yüzde Kırk Kesinti Ve Anlayışsız Yaklaşım

01 Temmuz 2025 12:29
yatak-odasi-siparisi-iptalinde-haksiz-yuzde-kirk-kesinti-ve-anlayissiz-yaklasim-1.jpg

07 Mayıs 2025 21:35