Yenilikçi Öğrenme Okulları Büyük Hayal Kırıklığı (Güvenlik Açıkları Ve İade Taahhüdüne Uymamak)

25 Temmuz 2023 12:27

Burada yazılan iade sorununun aynısını yaşadım. Bilinçli ebeveynler olarak çocuğunuzu emanet edeceğiniz kurumun nasıl bir yer olduğunu merak ediyorsunuzdur. Eğitimli ve kendi çapında bilinen birisi olarak deneyimlerimi paylaşayım.

2 temel sorun yaşadık. Öğrencilerin güvenliğiyle ilgili açıklar ve iade ödemesi konusunda sorun çıkarılması.

-Okul kapısına servis çarpması sonrası hasar görüyor. Ana bahçe girişi kapı tamiri yapılmıyor ve müdürün üzerine devrilerek kolunun alçıya alınmasına neden oluyor. Ya bir çocuğun üzerine düşseydi?
-Kızımızın kolu kırılmış halde eve geldi. Tüm gün fark etmemişler. Hemen acile götürüp alçıya aldırdık.
-Okula okul gezmesi vb. Nedenle giriş yaptıktan sonra eşlik eden birisi olmuyor. Katlar arasında serbestçe gezebildik.

-Taşınma nedeniyle ve yukarıdaki nedenlerinde etkisiyle kızımızı başka okula yazdırmak zorunda kaldık. İade sürecine hemen girmek için dilekçe yazdım. 1 ay sonra ödenir dediler. Aksatmamaları gerektiğini 1 haftadan önce de birkaç kere belirttim. Muhasebe biriminden e** hanım birçok telefonuma dönüş yapmadı (gün içinde haber bekliyorum dediğim mesaja o gün hiç cevap yazmadı, ertesi günde yazmıyor ve ben ısrarla arayınca açıyor. Sık sık yaşadık bunu). 1 ayın sonunda verdiği tarihten önce de tekrar teyit aldım. Kesinlikle yatırılacağını söyledi e** hanım. K** beyden de teyit aldığını söyledi. Ama yatırılmadı ve kendisi bunu haber bile vermedi. Ben mesai bitiyor yatırılmayacak mı diye arayınca ''kusura bakmayın başka ödeme var, sizinkini ertesi hafta başına sarkıttık'' dedi. Kabul etmediğimi, eğer bugün ödenmezse Sikayetvar.com gibi mecralara olumsuz yorum yazacağımı söyledim, kurum sahibi k** beyle görüştürelim sizi dedi e** hanım, o gün şu saat sonrası arayabilir dedim. Aranmadım. Şu anda ertesi günde buraya yazıyorum. Benim peşin olarak bir yıl önce verdiğim ücretin ben halen bankaya kredisini ödüyorum. Kendileri bu parayı 1 yıldır yüksek faizle vadeli hesaplarında işletip diledikleri gibi kullanmaya devam ediyorlar.

Akademik baskı olmasın, çocuklar rahat bir ortamda eğitim alsın beklentisiyle başladığımız bu süreç büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Yukarıdaki sorunları yaşama riskini aldığınız konusunda uyarmak için yazıyorum. K** bey şubeleşmeye gidip büyümeye odaklanırken okulun kalitesi giderek düşüyor ve daha önce hiçbir yerde karşılaşmadığım operasyonel hatalar yapılıyor. Sorunlarımızdan kendisi de haberdar olmasına rağmen çözüm üretmedi.

Burçin
Burçin

Aynı sorunla biz de karşı karşıyayız. 14 temmuzda verdiğimiz dilekçe ardından ödemesine dair hiçbir cevap alamıyoruz.

Berkay
Berkay
Şikayeti Çözüldü

Biz de ücret iademizi bekliyoruz. 97. Gündeyiz. Sürekli ertelemeler bahaneler. Kayhan Bey 2 Ağustos'ta ödenecek diye kendisi söyledi ama gelen bir ödeme yok. Para zamanında gelse KKM'de %40'a yakın değerlenirdi. Ya orada yatıyor ya da yeni kampüste.

Cem
Cem

Sözleşmede ödemeleri gereken son günden sonra 2 hafta geçti ve halen dönüş yapılmadı. Telefonlarıma ve mesajlarıma cevap verilmiyor. Kurum sahibi Kayhan beyle iletişime geçmem için numarası benimle paylaşılmıştı. Mesajlarıma ve aramalarıma hiçbir şekilde yanıt vermedi. Sanırım telefonumu engellemiş çünkü her seferinde hat meşgule dönüyor. İyi niyetimin ve anlayışımın suistimal edildiği bu muamele hakkında bilginiz olsun diye yazıyorum.

Gencer sonuçtan hiç memnun değil

28 Nisan 2025 00:31

03 Ağustos 2023 15:49
Gülin sonuçtan hiç memnun değil

Yenilikçi Öğrenme Okulları Yom Okulları Kayıt Ücreti İadesi Yapmıyor

26 Ağustos 2024 15:05