Fidayet
11 Temmuz 2024 11:28

Volvo güvenli ve sağlam olmaktan çıkıyor mu? 2021 Volvo XC90 B5 İnscription 38.000 km aracımla otobanda 120 km hız ile hareket halinde iken aracımın arka rüzgarlık kısmının yerinden çıkarak yola savruldu. Bu durumu Mezcar Otomotiv Volvo servisine gösterdim. Durumu kendilerinin Volvo merkezleri olan Volvocars ve Volvo Otokoç'a bildireceklerini söylediler ve ben de durumla ilgili mail ve resimleri gönderdim. Sonuç: 48 saat sonra aradılar, aracı yıkama yaparken güya rüzgarlık kısmına tazyikli su tutmuşlar, o yüzden olmuş. Ne kadar komik bir sorun buldular. Aslında mesele bu kısmı yaptırma ücreti değil, 18.000 TL istediler. Bu aracı ben aldığımda 165.000 dolardı, bu kadar parayı veren 18.000 TL'yi mi hesap eder, siz düşünün. Asıl mesele iki sebep var. 1. Volvo dünyanın en sağlam ve güvenlikli bir araç olması, ama 120 km hızla giderken araçtan bir parçanın kopup yola savrulması ve Allah'tan arkamda herhangi bir aracın gelmemesi tehlikenin boyutunu siz düşünün. 2. Böylesi bir durumda Volvo arkasında durmayıp aracına sahip çıkmaması; malzeme hatası garantiye girmiyormuş, tazyikli su sebep olmuş, sanki aracın başka yerleri yıkanırken tazyikli su ile yıkanmıyor. Bu durumu kanuni yollarla halledeyim diye düşündüm ancak malum ülkemizde bu süreçler çok uzuyor. Karar aldım, kendim elimden geldiğince ve sosyal medya uzman arkadaşlarımla birlikte tüm sosyal medya ağlarını kullanarak bu durumu yayacağım. (Volvo güvenli ve sağlam olmaktan çıkıyor) Bu durumu paylaşmanızı rica ediyorum.

Şerafettin
Şerafettin

Bende aracı 2016 da almıştım, yıkama yaparken ön sensörler yerinden çıkmıştı. Ayrıca 2022 de İzmir otobanında 170 ile giderken tamponun alt parçası yerinden çıkmıştı. Ne akılsızca değil mi, Sağlamlığı ile övünen bir marka maalesef komik plastik montaj hataları yapıyor. Uzun yıllar V40 kullanmıştım ama hiç sıkıntı yaşamamıştım. Çünkü o zaman Çinliler henüz satın almamışlardı Volvo'yu. Türkiye'de hem servis ağı zayıf hem de müşteriyi hiç korumuyorlar maalesef.

Cemil sonuçtan hiç memnun değil

Volvo XC40'ın Uzun Süreli Servis Süreci Güven Kaybına Yol Açtı

Cemil