Volvo C40-elektrikli Araç Ve Bitmeyen Sorunlar

Volvo C40-elektrikli Araç Ve Bitmeyen Sorunlar
04 Haziran 2024 10:12

Merhaba,

Ben C40-elektrikli aracımı alalı daha ancak 2 ay olmuştur, 2 kere servise gittik. Sorunlarımız ise bitmiyor.

İlk ve hala çözülmeyen sorunlarımı da paylaşayım önce:
araç kendi kendine güncellemesini yapmaya karar verip, 2 küçük çocuğum ve eşimi yolda bıraktı.
Akabinde, araç güncellemesini tamamladıktan sonra en az 2 saat kilitlenmedi, çekici ile servise gitti.
Ertesi gün sabahın köründe işimi gücümü, çocuklarımı bırakıp bize pek de yakın olmayan servise gidip, araç hakkında bilgi istediğimde, sorunun olmadığı; onlar baktığı zaman aracın kilitlenmesiyle ilgili bir sorun yaşanmadığı bilgisi verildi. Bu kadar.
İlerleyen günlerde ortaya çıkan araca biner binmez otomatik olarak çalışan kliması, manuel olarak kapatsak da, arada aklına gelince çalışmaya başlaması sorunu ortaya çıktı.
Aynı şekilde yine klimanın tamamen "off" yani kapalı moddayken de üflüyor olması sorunu çıktı.
Keza araba kapandıktan sonra da 20 dakika boyunca klimanın üflemeye devam ediyor olması sorunu ortaya çıktı.
Tüm bunlarla ilgili servise ve Volvo-info'ya bilgi verdim; ancak ne sorunlar çözüldü ne de doğru düzgün bir açıklama hala yok. İsveç'ten bekliyoruz (! )
ve son olarak da, bizim ve artık pek çok kullanıcının da önem verdiği ekran kullanımında Youtube.com'un çalışmaması sorunu ortaya çıktı.
Youtube.com bazen çalışıyor, ancak ekranı büyümüyor.
Youtube.com bazen çalışmıyor, yani hiç açılmıyor.
Daha aracı alalı 2 ay olmadı yarın yine servise gidiyorum; servise gitmek için işimden izin alıyor; yine kalkıp evden hiç gitmeyeceğim bir tarafa doğru zaman ve efor ve elektrik harcıyorum.
Her konuyla ilgili videom da var, zira bu sorunlar bir oluyor, bir olmuyor.
Bu videoları servise ilettiğimde ise, geldiğinizde bakacağız deniyor; en son çekici ile araç gittiğinde "yoo, kilitleniyor" cevabını alıp, aracımı alıp geri dönmüştüm, zira bu sorunu o sırada onlar görememişti.

Siz tüketici olarak böyle bir araca güvenebilir misiniz?

Melike K****** Braun

05 Haziran 2024 12:28

Tekrar merhabalar, maalesef dün bu şikayeti yazdıktan sonra aracım yine kilitlenmedi. Bunu da videoya çektim, 2 aylık aracımı tekrar çekiciyle çektirip, ertesi günümü buna göre planlayıp uğraşmamak için sakinleşmeyi bekledim ve aracımı "görebileceğim bir yerde" 15 dakika beklettim. Sonrasında yine kapı kolundan değil, ancak telefondaki aplikasyondan kilitleyebildim. Bu sorunu 2 ay içinde 2 kere yaşadım, ve bu sorun otobanda, hastanede, acele işim varken, benzincide, yani aracımı kilitlemeden bırakamayacağım bir yerde de başıma gelebilir. Ancak serviste yine yeniden bu sorun gözükmediği için, "arada takılabilir, başka anahtarlarla yan yanaysa olabilirmiş" diye benim yine 2 saatimi ziyan edip elim boş yolladılar. Sorun şu ki, videoda da görüneceği gibi araç kapı kolundan kilitlenmiyor, başka bir anahtarla kafası karıştığı için değil. -ki Volvo da bu bahaneye sığınmasın bir zahmet-. Tekrar başıma bu gelirse ne yapmalıyım dediğimde aldığım cevap "yol yardım ile çekici çağırın". 2 tane 4 yaşındaki kızım, ben filan yollarda olur da bu şekilde aracı yine kilitlenmeden kalırsak, çekiciyi bekleyecekmişiz. Sabahki başka bir sürpriz de aracın şarj soketinin yerinden çıkmamasıydı. Bunun için de yol yardım arandı, olayı çözmek için türlü zahmetlere girildi... Bu da "bazen olabilirmiş". Bana çok güven verdi (! ).

Eşim istediği için. Tam acaba mı derken vazgeçtim. Teşekkürler Volvo. Genel müdür vs CEO falan varsa işyerinde falanca hanıma Türk kahvesi yaptıracağına bunları okusun bence

Ottoman
Ottoman

Elektrikli araç almanızı öncelikle doğru bulmuyorum. Petrol gibi bir nimeti zehir diyerek size inandıranlar, alternatif olarak çevre dostu diyerek sattıkları karbon pilleri hiç söylemiyorlar. Sizin sorununuza gelirsek, kesinlikle yazılımsal sorun. Format atılırsa düzeleceğine inanıyorum. Tıpkı bilgisayar gibi

Merhaba, benim de c40 aracım henüz ikinci ayında tahrik sistemi hatası verdi. 2.5 aydır serviste ve çözüm bekliyorum. Servisten ziyade genel müdürlüğün değişim için onayını bekliyoruz. Hala kesin bir sonuca bağlanmadı. Benim aracım da kapandıktan sonra klima 15-20 dakika çalışmaya devam ediyordu. Ben normal sanmıştım ama siz yazınca bende de olduğunu fark ettim. İleride ne gibi aksiyonlar alacaklarını buraya da paylaşırsanız sevinirim.

Araç Ekranı Ve Klima Sorunları Uzun Yolda Tehlike Yaratıyor

12 Şubat 2025 19:16
Zülküf sonuçtan çok memnun

Volvo XC40 Ekran Sorunu / Arkas Otomotiv İlgisizliği

Zülküf
13 Ocak 2024 22:56
"Araba ile ilgili gelişmeleri eklemek istiyorum. Öncelikle aracımın sorunu ekrana ait ıhu denen bir parçaymış. Arabayı uzun zaman çalıştırmayınca kendini kilitlemiş/korumaya almış. Ve bu şekilde olunca da parçanın değişimi gerekiyormuş. Aracı Gaziantep Volvo Parlar Otomotiv’e bıraktım. Daha kapıdan girer girmez ilgi alakayı hissediyorsunuz. Personel gayet güler yüzlü. Ayrıca bilgili. Servis kabulde Ahmet bey ve Aysel hanım gayet profesyonel. Ayrıca hasar kayıttaki Bekir bey işinin ehli. Ne istediğinizi anlayan insanlarla karşılaşmak ve en önemlisi iyi bir iletişim halinde olmak çok güzel. Aracı kısa süre içerisinde (yaklaşık 1 hafta) tamir edip teslim ettiler. Tabi burada Volvo merkezden Özlem hanımın da ilgi ve alakasını söylemek gerek. Gaziantep bayi ile görüşüp elindeki parçayı hızlı şekilde göndermesi, daha az beklememi sağladı. İlgi ve alakasından dolayı minnettarım. Özet olarak bir serviste alınan hizmet ile diğeri aynı olamayabiliyor. Fakat Volvo kalitesi tartışılmaz. Merkezden Ö*** hanım, Parlar otomotiv/ Gaziantep’ten a** hanım, a*** bey ve b*** beye çok çok teşekkürler."

Merve
24 Eylül 2024 12:19