Ayşegül sonuçtan hiç memnun değil

Vizegen Vize Danışmanlığı Mağdur Olmam

08 Ağustos 2023 18:04

Touristica Tur şirketinin ayarlamış olduğu Vizegen vize danışmanlık şirketine Hollanda vize başvurusunda bulundum. 3 günlük Amsterdam turuna toplamda 6 kız arkadaşımla birlikte başvurduk. Benim pasaportum soyadı değişikliği nedeniyle diğerlerinden geç gönderdim ve 23 Temmuz çıkışlı turuma 19 Temmuz gibi 4 gün önceden red almış oldum. Vizegen şirketinde çalışan s** Hanıma belgelerimle ilgili bir sorun mu vardı diye sorduğumda tipinizi beğenmemiş ve bu yüzden red vermiş olabilir diye bir açıklama yaptı. Bunu üzerine birkaç tane vize danışmanlık şirketiyle görüşüp detaylı bilgi aldım. Öncelikle bizden istenen belgeler arasında varsa eski pasaportunuz ya da fotokopisi gibi bir bilgi yoktu. Yine bunu da s** Hanıma söylediğimde bu çok bilinen bir bilgi ben ilk kez pasaport aldığınızı düşündüm dedi ancak bu bilgiden daha çok bilinen bir bilgi vizeye fazla evrak koymakta sorun oluşturuyor. Benden istenen ne belgeler varsa onu gönderdim. Pasaportum geç ulaştığı için arkadaşlarımla birlikte gideceğim turun belirtilip belirtilmediğini sorduğumda biz bilgisini verdik dedi. Dilekçe yazılması gerekmiyor muydu diye sorduğumda biz yazdık gönderdik dedi. Ancak bugün yine diğer vize şirketlerinden öğrendiğim kadarıyla bu dilekçeyi benim yazıp imzalamam gerekiyormuş ya benim adıma imzalanmış bir dilekçe mevcut ya da böyle bir dilekçe hiç gönderilmedi. En büyük sorun ise Hollanda'ya itiraz dilekçesi gönderebileceğim söylendi. Ve bugün yine diğer vize şirketlerinden öğreniyorum ki Hollanda itiraz dilekçesi kabul edilmeyip Hollanda'dan Avukat tutmam ve ispatlamam gerekiyormuş ve bunu tüm vize şirketleri bilirmiş. Gerçekten ya 3 vize şirketi yalan söylüyor ya da Vizegen'in çalışma politikasıyla ilgili bir problem var. Bugüne kadar saygı çerçevesinde yürüttüğüm tüm ilişkimi bana yalanlarla geçiştirilmiş bir ilişki olduğunu gösterdi. Şu noktada vize ücretimi geçtim tur param dahi yandı. Bunu burada yazdım. Şimdi bu 3 konuyla ilgili geri bildirim bekliyorum.
1) Bize gönderilmiş mail olarak hala duran istenen belgeler listesinde neden eski pasaport varsa gönderilmiş diye bir madde yok?
2) Bu bahsedilen dilekçe nerede ve ya kim imzaladı?
3) Hollanda itiraz dilekçesi hakkında şirketinizin görev tanımında bu güncel bilgi yok mu?
Aksi halde en azından vize başvuru ödemelerimin iadesini talep ediyorum.

Ayşegül
Ayşegül
05 Ocak 2024 14:11

Hala geri dönüş ve bilgi verilmedi.

Vizegen Vize Danışmanlığı Touristica Ve Vizegen Mağduriyeti. Balayı Tatilimizi Zehir Ettiler.

13 Mayıs 2024 17:10

VFS Global Haksız Yere Vize Reddi

16 Aralık 2023 18:09
Hande sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Yönlendirme Yüzünden Vize Reddi

22 Ocak 2025 18:04
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Vize Sürecinin Belirsizliği

Abdullah