VFS Global Vize Randevu Sistemi Erasmus Hayallerimi Yıkıyor

18 Aralık 2024 11:46

Okulumun Erasmus programı kapsamında Litvanya'ya öğrenci olarak gitmeye hak kazandım. Okulum 3 Şubat'ta açılıyor. Kalıcak Yerimden tutun kabul mektubuma kadar bütün belgeler eksiksiz bir şekilde hazır. Ancak VFS Global'in sisteminden bir buçuk aydır randevu dahi alamıyorum. VFS Global'in çağrı merkezinden ise tatmin edici cevaplar alamıyorum. Bunun üzerine yeterli bilgi alabilmek adına şubeye gittim. İçeri randevusu olmayanları almadıkları için short term vize randevusu aldım ki yeşil pasaportum var bu yüzdende hayatımda hiç vize endişem olmamıştı, Randevuya gittiğimde ise görüştüğüm ilk kişi national vize hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi ve üstünü arayıp sordu sorduğu kişide anlaşılan sadece işlem yapamayız dediği için yan veznesindeki kişiye yönlendirdi. Beni bilgilendirmesi için yanına gittiğim kişi ise national vize alınan linkten emin bile değildi ki verdiği linkte yanlıştı, anlayacağınız çalışanlarda dahil kimsenin bu başvurular ile ilgili çok bir bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca neden hala Erasmus öğrencileri için böyle zorluklar var eğitimlerimiz için daha destekleyici bir sistem olması gerekirken neden sürekli önümüze engeller koyuyorlar? Farklı şehirlerden randevu almayı denediğimde de onu da yapmama izin vermiyor sistemleri sadece Ankara şubesinden randevu alma ihtimalime izin veriyor. İhtimaline diyorum çünkü 1 buçuk aydır asla randevu yok. Okulumun devamsızlık süresi ise sadece 4 hafta ve geç bir tarihte gidersem eğitimim yanacak ve devamsızlıktan Erasmus programım iptal olacak. O kadar sınava girip kazandığım, çabaladığım, emek verdiğim program, VFS Global vize randevu sistemi yüzünden çöp olacak.

18 Aralık 2024 15:25 (Şikayetten 3 saat sonra)

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

29 Aralık 2023 14:12
VFS Global Litvanya Erasmus İçin Vize Randevusu Yok

VFS Global Geçici Oturum İzni Başvuru Sorunu

Burçak
17 Haziran 2024 11:07
VFS Global Geçici Oturum İzni Başvuru Sorunu
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

10 Ocak 2024 11:32
Eren sonuçtan hiç memnun değil

20 Aralık 2024 18:35
Meltem sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Polonya Randevu Sistemi Mağduriyeti

19 Ocak 20:46