VFS Global Vize Hizmetleri Ve Hırvatistan Vizesi Mağduru!

21 Mayıs 2024 10:38

10 Haziran - 17 Haziran 2024 tarihleri arasında Hırvatistan seyahatimiz için eşimle 19 Mayıs 2024 tarihinde evraklarımızı tarayıp online başvuru evraklarını yükledik. Pazartesi günü İstanbul'da Beyoğlu VFS Merkezi'nden başvuru yapmak için Cumartesi günü Çanakkale'den gelip otelde konakladık. VFS Vize Merkezi'ne yakın bir yerdeydi. Pazartesi günü erkenden gittik ancak randevulu sisteme geçildiğini öğrendik ve randevu almaya çalıştık. Gerekirse bir gece daha kalmayı düşünerek sisteme erişmeye çalıştık fakat ulaşamadık. VFS'nin geri dönüş yaptığını zannettik. Ancak randevu sistemine geçildiğinden haberimiz yoktu ve web sitesinde de bu bilgiye rastlamadık. Konaklama, yol, yeme içme ve şehir içi ulaşım masraflarımız boşa gitti. Sonra VFS ile görüşen bir acente arkadaşımız, Bursa'dan başvurmamızı önerdi çünkü orada henüz randevu sistemi yokmuş. Bursa'dan otel ayarlayıp sabah erkenden gittik. Oradaki görevli hanımefendi çok kibar ve yardımseverdi ancak 22 günden kısa süreli seyahatler için başvuru almamaları gerektiğini söylediler. Bizim seyahatimiz 19 gün sürecekti ve evrakları 19 Mayıs'ta yüklemiştik. Merkezden birini aradılar ancak onlar da kabul etmeyince başvurumuz yapılamadı. Riski almak istediğimi ve sorumluluğun bende olduğunu, iade edilemeyen uçak bileti ve konaklamalarımızın zaten yanacağını belirttim. Ancak görevli, üst yönetimden aynı talimatı aldığı için başvurumuzu kabul edemedi. Böylece maceramız başlamadan bitti. Sadece tatil ücretleri değil, vize alabilmek için harcadığımız para da bir tatil masrafının yarısına mal oldu. Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum ve VFS aracılık şirketi ya da Hırvatistan konsolosluğu üzerinden bir daha asla vize başvurusu yapmayacağım. Eğer bu randevulu sisteme geçiş süreci doğru yönetilseydi, bu kadar maddi ve manevi zarara uğramazdık. Yasal vize süresi Schengen için 15 günken, 22 gün nereden çıktı anlamıyorum. Çalışanlar tatile çıktığı için bizim mağdur olmamız kabul edilemez. Ya işinizi yapın ya da hiç açmayın. Görünüşe göre bizim ve paramızın önemi yok. Düşürüldüğümüz duruma çok üzülüyorum ve en acısı, hakkımızı arayabileceğimiz hiçbir merci bulunmuyor.

24 Mayıs 2024 16:31 (Şikayetten 3 gün sonra)

Burcu
Şikayeti Çözüldü

Çok geçmiş olsun. Aynı durumu ben de yaşadım elimde 2 küçük çocukla Kırklareli'nden yollara düştüm ama VFS Global Beyoğlu şubesinin kapısında kalakaldım. Asla içeri almadılar. Randevu alıp gelin dediler şimdi de asla randevu bulamıyoruz. Size dönüş sağlandı mı herhangi bir yardımda bulunuldu mu daha sonra?

Sibel

Merhaba, çok geçmiş olsun. Bursa'da gittiğiniz yer neredesiydi, bizimle paylaşmanız mümkün mü?

Sibel

Merhaba cevabınızdan sonra baktım Bursa'da adresini gördüm evet. Belçika vizesi için uğraşıyoruz biz. 7 merkezden biri değil. Belki de Belçika için uğraşmıyorlardır. Belçika için de geçen hafta sistem değişti. Zaten randevular bulunmuyordu, bu defa başvuru formu doldurulduktan sonra randevu sistemine geçildi. Başvuru formunu doldurmak için bilgi istediğinizde vize merkezleri gösteriliyor, vize merkezine gitmek istediğinizde randevu isteniyor. Saçma sapan bir kaosun içindeyiz. Sizin yaşadığınız şey de çok üzücü olmuş. Umuyorum sizin için hayırlı bir şeye vesile olmuştur. Böyle yorumlayalım artık. Şimdi anlıyorum sizde de köprüdeyken sistem değişmiş, olan size olmuş.

Tamer

Sağ olun VFS Global Bursa diye Google veya herhangi navigasyonda aratınca çıkıyor. Kükürtlü Caddesi üzerinde, bizde navigasyonla bulduk, sabah 7 de sıraya girdik, 8'e kadar sadece 3 kişiydik insanlar sonra gelmeye başladı, sadece Hırvatistan değil birçok ülkeye aynı aracı kurum hizmet veriyor, Hırvatistan en son randevusuz alıyordu ama diğerleri randevulu sanırım, belki Hırvatistan da randevuya başlamıştır, teyit edip gidin.

12 Haziran 2024 20:43
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

12 Haziran 2024 18:52

29 Mart 2024 10:14