Burak sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Randevu Sorunlarına İstinaden Başlattığım CİMER Süreci!

21 Haziran 2023 14:44

Şikayetim VFS Global (VFS Global Services Pvt Ltd) adlı firma ile ilgilidir. Bu firma konsoloslukların aracı kurumu olarak Türkiye'de görev yapıyor. Belge düzenlenmesi ve teslimiyle ilgileniyorlar. Şunu çok net olarak söyleyebilirim ki, bir kurum bulunduğu tekel konumunu ne kadar çok suistimal edebilirse, bu kurum bunu o kadar çok suistimal etmiştir. 1 haftadır 1 aydır sürekli siteyi kontrol etmesine rağmen randevu bulamayan vatandaşlardan mı bahsedeyim, yoksa bu sitedeki randevu sisteminden avantaj sağlayarak, bilgisayar botlarıyla randevu alıp bu randevuların el altından satılmasına olanak sunan fırsatçılardan mı bahsedeyim. İnternet üzerinde "VFS Global randevu botu" olarak arattığınız zaman karşınıza çıkan videolardan, insanların bu iş üzerinden nasıl para kazandığını, sistemin açıklarından nasıl faydalandığını çok rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Mail ile sorunları kuruma aktarmaya çalıştığınız zaman size verilen geçiştirme cevaplar ve telefon ile bilgi almaya çalıştığınız zaman eliniz bomboş siteye geri yönlendirildiğiniz bir süreç.
Ben mağdur bir vatandaş olarak, bu kurumun ivedilikle incelenmesini, kurumun sunduğu randevu sisteminin detaylı bir şekilde analiz edilip istek ve ihtiyaç doğrultusunda düzenlenmesini rica ediyorum. Bu kurum bu konumda olduğu sürece, liyakatsız ve yozlaşmış bir kurum olarak bu ülkede cirit atmaya devam edecektir. İnsanlar mağdur olmaya, randevu alamamaya, başkalarına para vermeye, kara borsadan randevu kovalamaya devam etmek zorunda kalacaklar. Ben bu konuyu dile getirmek için aracı olma görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum, umarım bir aksiyon alınır.

profile profile profile
26 Haziran 2023 12:33 (Şikayetten 4 gün sonra)

Sema

O kadar haklısınız ki sırf bu yüzden eşim cosmos üzerinden randevu alıyor. Ve diğer Ülker'e Türkiye'nin prestij kaybından bahsetmiyorum bile.

Özgür

Evet bu VFS Global Polonya randevu durumunu botla alıp satıyorlar. Botlar yüzünden VFS sistemine bir türlü giriş yapılamıyor zaten. Bir de bu yetmezmiş gibi piyasada resmen buna dair pazarlama yapıp geziyorlar. Hatta ve hatta VFS Global de çalışanlar bile vip randevu adı altında rüşvett alarak randevusuz başvuru alıyorlar. Buna şu an kimse dur demiyor. Ama ben eminim ki bununla ilgili emniyet uzun bir süreçte teknik takip yapılıyor ve bunu yapanlar eninde sonunda yakayı ele vereceklerdir.

Alihan sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Randevu Sistemi Mağduriyeti Ve Suistimal İddiaları

18 Mayıs 16:13
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

27 Temmuz 2023 12:35

12 Ocak 2024 13:21