Çağan sonuçtan memnun

VFS Global Randevu Sistemi Sorunları Ve İletişim Eksikliği

VFS Global Randevu Sistemi Sorunları Ve İletişim Eksikliği
12 Aralık 2024 13:07
Çağan'ın Teşekkür Mesajı
“Yaşanan problemi bir noktada dikkate alıp çözüm için aksiyon aldığınız ve konuyu kapattığınız için çok teşekkürler.”

VFS Global web sitesi üzerinden günlerdir vize başvurusu randevusu alamıyoruz. Tüm belgelerimiz hazır ve bütün ödemelerimiz yapılmış olmasına rağmen, randevu tarihi ve saatini seçtikten sonra 'ödeme yap' butonuna bastığınızda ödeme sayfasını tamamen es geçip 'randevunuz tamamlanmamış olabilir' şeklinde bir uyarı verip saatler sonra tekrar denememizi öneriyor.

Bazı günler siteye kullanıcı adımızla giriş yapamıyoruz, bazı günler randevu alınacak tarihi seçtiğimizde alt kısımda saat seçenekleri belirmiyor. Kendilerine telefon üzerinden ulaştığınızda bize mail atın, ancak o şekilde yardımcı olabiliyoruz diyorlar. Mail gönderdiğinizde ise 'Talebiniz alınmıştır. En kısa sürede cevaplanacaktır.' diye cevap geliyor.

Çalışma iznine anlaştığımız iş yeri belgeleriyle başvurmak istememize rağmen böylesine basit problemlerle karşılaşıp çözülememesini görmek can sıkıcı. Bunlar en geç başlangıç tarihi içeren süreli iş sözleşmeleri ve VFS Global Norveç portalı şu anda hiçbir sorumluluk almayarak biz ve bizim gibi birçok insanın planlarını, maddi durumlarını ve belki de hayatlarımızın akışını engelliyor.

12 Aralık 2024 14:03 (Şikayetten 55 dakika sonra)
12 Aralık 2024 14:20

Talep ettiğiniz şekilde belirttiğiniz adrese detaylı bir şekilde problemi tanımladım ve iletişim bilgilerim ile birlikte tarafınıza ilettim. En kısa sürede yardımcı olmanızı ve bu konuyla ilgili problemi mümkünse tüm başvuranlar için çözüme götürecek düzenlemeyi yapmanızı rica ederim. Bu geri bildirime dönüş hızınıza paralel bir yanıt alamadığım takdirde tarafınıza yine bu ortam üzerinden ulaşmaya çalışacağımı bildirmek isterim. İyi çalışmalar.

13 Aralık 2024 10:28

Sağlanan mail adresi üzerinden iletişim sağladım. Tarayıcıdaki sekmeleri kapatmak, çerezleri ve geçmiş bilgilerini temizlemek, farklı tarayıcılar denemek şeklinde önerilerde bulundular. Konuyu bu platforma getirmeden önce halihazırda Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge ve Opera tarayıcıları üzerinden, 3 farklı bilgisayar, telefon, iPad ve 3 farklı internet üzerinden deneme yapıp sonuca ulaşamamıştım. Durum değişmedi. Telefon hattı üzerinden bağlandığımda ise 6. Veya 7. Aramamda bu hat üzerinden acil yardım talebi oluşturuyoruz dediler, buradan bir sonuç çıkacak mı bilmiyorum. Sistem arızasının farkındayız ve çalışmalar devam ediyor deniliyor. Henüz çözüm sağlanabilmiş değil. Şayet problem giderilirse işlemimi hangi yollar ile yaptığımı aynı problemden muzdarip kişiler için buraya bildireceğim.

16 Aralık 2024 17:00

Çözüldü: VFS Global şirketi tarafından 13.12.2024 tarihinde sistemlerindeki problem / güncelleme henüz çözülemediğinden ötürü telefon ile arandım, bu problem sebebiyle telefon üzerinden randevu verdiler. Konsolosluğun bilgilendirmesine göre VFS Global, online vize randevusu başvurusu esnasındaki ön ödeme prosedürünü iptal etmiş, ödeme işlemi vizeye başvuru esnasında gerçekleştirildi. Bu tür sorunlar yaşayan diğer kişiler için tavsiye edebileceğim tek şey mümkün olan her iletişim kanalından hem firma hem konsolosluk ile iletişime geçmeleri ve bunu sürdürmeleri olacaktır. Nihayetinde aynı sorundan muzdarip olan diğer kişilerin sorunlarını nasıl giderdikleri ile ilgili bir fikrim yok. Problemin çözümü için aksiyon aldıkları ve bir çözüm sunabildiklerinden ötürü firmaya teşekkürler.

16 Aralık 2024 17:02

İrem sonuçtan memnun

15 Aralık 2024 20:23
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

27 Temmuz 2023 12:35

VFS Global Randevu Sistemi Eziyet Haline Geldi