Merve sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Randevu Sistemi Hatası

VFS Global Randevu Sistemi Hatası
24 Haziran 2024 22:48

VFS Global internet sitesinden randevu alınamıyor. Başvuru sahibi bilgilerinin yazıldığı alanda ‘application information. Messages. Error messages. Messages63’ şeklinde hata mesajı veriyor. Kutucuğa ne yazarsak yazalım kabul etmiyor ve bu nedenle başvuru adımlarında ilerleyemiyoruz. En kısa zamanda çözüm bulunmalı çünkü randevu almamız lazım.

27 Haziran 2024 16:28 (Şikayetten 2 gün sonra)
Merve
28 Haziran 2024 15:33

Yanıtınız için teşekkürler. İlgili mail adresinize sorunla ilgili bir dönüş yaptım. En kısa zamanda yardımcı olursanız seviniriz.

Merve
28 Haziran 2024 18:07

Kendi çabalarımızla çözüm bulduk. Keşke kutunun üst kısmına ‘referans numarası’ yazmak düşünülseydi. Böylece biz de online başvurumuzun referans numarasını yazmamız gerektiğini deneme yanılma yöntemiyle bulmamış olurduk. Ayrıca büyük harf yazımıyla ilgili de bir düzeltme yapılmalı. Formu doldururken site otomatik büyük harf yazıyor ancak referans numarasını yazarken klavyedeki büyük harf tuşunuz açık değilse formda büyük harf gözükse bile sistem bunu küçük harf olarak algılayıp yazdığınız şeyi kabul etmiyor. Site kendi her şeyi büyük harf yazdığı halde başvurana saçma sapan bir zorluk çıkartıyor. Destek ekibi de maalesef formda yetersiz açıklama olmasına rağmen başvuru sürecinde yönlendirme yapamayız diyerek nereye neyi nasıl yazmanız gerektiğine dair yardımcı da olmuyor. Zar zor randevu tarihi aldık, ödememizi de yaptık ama şu an sistemde aktif randevumuz gözükmüyor. Kartımızdan para çekildi ama randevu tarihimiz sistemde yok. 1 hafta randevu almak için uğraştık, 1 hafta da bu sorunu düzeltmek için uğraşırız şimdi. VFS ile bir problem yaşamadan vize işlemlerimi halledebildiğim gün kutlama yapacağım zaten. Vize sürecinde sorun yaşadığım tek aracı kurum VFS Global. Başvuranların işlerini kolaylaştırmak yerine zorlaştırdıklarını düşünüyorum. Bu kadar fazla ülkenin temsilcisi olan bir kurumla sorun yaşamak insanı gerçekten yoruyor.

Yorumlar (10)

Nisa

Applyvisa. Um. Dakika/NVP. App/ dan yapılan başvurudan sonra size verilen barkod numarası resimde yazıyor onu oraya yazacaksınız

Tuba

Bu bahsettiğiniz adres hangi ülke için geçerli. Çek cumhuriyeti için nasıl yapılacağını biliyor musunuz? Applicantınformation. Formlabel. Label28 böyle hata veren yere ne yazılıyor? Bazıları referans numarası yazılıyor diye belirtmiş bu numara nereden alınıyor

Gizem

Referans numarası nedir nerede bulunuyor şu fra... Diye başlayan birçok sayı olan başvuru numarası mı başka bir şey mi

Nigar

Çok teşekkür ederim. Merve hanım aynı durumu ben de yaşadım. Yorumunuz sayesinde şimdi randevu alma aşamasına geçebildim. VFS Global'den hiçbir destek yok. Birbirimizden destek alabiliyoruz ne yazık ki

Tuba

Merhaba. Application information. Messages. Error messages. Messages63 bu kısıma ne yazılıyor? Referans numarası nereden alınıyor bir yere mail mi atılması lazım? VFS Çekya için nasıl yol ilerleniyor? Önceden form doldurulur randevu merkezindeki yetkiliye evraklarla teslim edilirdi. Şimdi yorumlarda formda referans numarası yazıyor o numara hata yazan yere yazılacak deniliyor nerede yazılıyor?

Gizem

Çünkü ben başvuru onaylayıp PDF olarak indirdiğim formda application number görebildim sadece reference number diye bir yer bulamadım

Gizem

Çok teşekkürler, peki cover letter dediğiniz şey kim tarafından gönderildi veya mail olarak VFS den mi yoksa başka bir mail adresinden mi aldınız?

Nigar

Başvuru yaptıktan sonra size Cover Letter geliyor, orada referance number yazıyor, odur (sizde fra ile başlıyor olabilir bilmiyorum). Onu VFS'den randevu alırken applicationinformation kısmına yazıyorsunuz

Gizem

Referans numarası dediğiniz şey nedir nereden bulup yazdınız acaba? Vize sitesindeki tamamlanan başvuru numarası mıdır FRA1IS2025... Diye başlayan yoksa başka bir yerde mi bu numara. Dediğiniz aşamayı geçemedim ben :(

Belgin

Merhaba Merve hanim, ben de aynı sorunla karşılaşıyorum, randevu seçme aşamasına bile gelemiyorum bu nedenle. O kısma yazılması gereken referans numarasını nereden alıyoruz? Ben direkt sistemden randevu almaya çalışıyordum, öncesinde nerede online başvuru yapılıyor?

VFS Global Randevu Alımında Hata Mesajı Sorunu

16 Ocak 00:22