VFS Global Ankara Geç Randevu

Ramazan
10 Haziran 2024 15:30

Aile Ziyareti Turist vizesi için başvuruda bulunduk eşim için Avusturya'dan. Ben orada doğdum büyüdüm. 3 Ağustos 2024'te doğumum olacağı için eşimin de orada olmasını istedim. 20 Haziran 2024'ten itibaren 17 Eylül 2024'e kadar Avusturya'da olması için başvuruda bulundum ve gerekli evrakları verdim. İşlemleri başlattılar. Daha sonrasında, Verpflichtungserklärung'da yazan numara ile İstanbul Viyana Konsolosluğuna mail yazıp onlardan onay geldikten sonra VFS'ye ulaşıp randevu almamı söylediler. Buraya kadar hepsini yaptım ama sanırım İstanbul konsolosluğundan mail daha geçen hafta geldiği için VFS randevuyu erken alamıyorum. Asıl benim sorunum, bu geç kaldığımız için ve Konya'da yaşadığımız için Ankara'ya bağlıyız; o yüzden diğer VFS şirketlerindeki tarihler de çok geç. 05.07.24 tarihinde ve 11:15 saatinde eşim VFS'den randevu aldı ama bu çok geç bir tarih. Doğum 3 Ağustos ve o tarihe kadar vize elimize ulaşıncaya kadar her an doğum olabilir. Benim tek bir isteğim var, o da çocuğumun babası olarak erkenden yanımda olabilsin. Ben defalarca mail yazdım. VFS globale hepsi hemen cevap veriyor ve bu durumda yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Burada mağdur olan da her iki yönden de biziz.

05 Temmuz 2024 22:09

Hiçbir şekilde VFS globalden memnun değilim ne ilgi ne alaka ne memnuniyet bütün her şeyden mahrum şikayetçiyim ben eşim hamile gitmek için aylarca uğraştığım evraklarım doğru olan her şeyi bekletip dalga geçer gibi cevaplar verip iptal ettiler sabah 6 dan beridir kapısında bekledim öğlene kadar bütün evraklarım tamken defalarca sormama rağmen tam denildi öğleden sonraya kalan işlem sonrası girdiğimde bir çalışan benden kağıtlarımı alıp her şeyin üstünü çizip saçma saçma konuşmalarda bulundu o an ki sinirle peygamber sabrı yaşadım kimse içinde rezil etmek istemedim ama onlar bizimle babasının uşağı gibi konuşabiliyor bunlara bu yetkiyi kim veriyor bilmiyorum ve eşim hamile beni bekliyor çocuğum olacak aciliyetim varken vize kağıtlarımı yaktılar onca ettiğim masraf onca emek hiçbiri sizin yanınıza kalmasın ilk başta defalarca sormama rağmen evraklarınız tam deyip bilet aldırıp sigorta kestirdiler bana sonra dan evraklar yanlış deyip başından savdırlar işleminin bitti diye süreniz kalmadı böyle bir mantık olamaz gereken hukuk neyse yerini bulacak en sağlam şikayette bulunacağım emeklerimi siz yiyin hayatımı çöp edin diye yapmadım ben sizin yüzünüzden ilk baba olacakken çocuğumun yanında olamayacağım bu aciliyetimi dike getirdiğim halde siz insan değilsiniz umarım aynılarını yaşayarak beni anlarsınız zararımın da derhal karşılanmasını istiyorum yoksa elimdeki bütün kanıt delillerle suç duyurusunda ve tazminat davasına başvuracağım en kısa sürede ya benimle iletişime geçer zararımı emeğimi karşılarsınız ya da ben gereğini yaparım yazık onca milletin emeğine parası olana saatlerce yardım eder eşlik ederler bizim için bir imza atmazlar bu kadar aciz VFS çalışanları VFS sahibinin müdürünün bu olaya el atması lazım

04 Temmuz 2024 18:18

13 Haziran 2024 13:42 (Şikayetten 2 gün sonra)

03 Temmuz 2024 06:36

Kutbeddin