VFS Global Akıl Almaz Hata!

VFS Global Akıl Almaz Hata!
02 Aralık 2023 11:47

1 Aralık 2023 tarihinde VFS Global Beyoğlu merkezine evraklarımı Çek Cumhuriyeti vize başvuru gişesine teslim etmek amacıyla gittim. İşlemler tamamlandıktan sonra Biometrik alanına giderken verilen Paketi kontrol ettiğimde ''Y**** E******'' adını görünce durumu Çekya gişesine tekrar giderek bildirdim.

Paketi alıp 2 dakika beklettikten sonra bana ''Şimdi Biometrik kısmına gidebilirsiniz'' denildi. Biometrik kısmına parmak izi vermek amacıyla gittiğimde bu durumu Orada ki Memur hanıma da söyleme gereği hissettim. Memur hanım Çekya konsolosluğunun bu konularda çok titiz olduğunu böyle bir yanlışlığın kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Memur hanım Sistemden İsmi mi değiştirmeye çalıştı fakat olmadı. (sanırım, Sistem uluslararası bir ağa bağlı). İlgili birime telefon ederek, Y**** E***** K*****'ın bilgileri yanlış bilgisini verdi.

Parmak izimi verdikten sonra memur hanım ''Paketini gişeye teslim et ve tekrar kontrolünü teyit al'' dedi. Paketimi gişeye teslim ederken, Sorunu hallettiniz mi acaba diye sorduğumda ''Evet Hallettik'' yanıtını aldım. Buraya kadar her şey tamam.

Eve geldiğimde maillerimi kontrol ettiğimde ise ekte görüleceği üzere Hiçbir şekilde kabul edilemeyecek olan bu hata düzeltilmemiş. Sevgili Gateway Kurumu, Uluslararası çok resmi bir iş yaptığınızın farkında mısınız? Konsolosluklar, Büyükelçilikler, Temsilciler belki de Dışişleri bakanlıkları ile çalışıyorsunuz böyle bir gayri resmi hata nasıl olabilir? Ek olarak, ilgili Konsolosluğa gidecek olan dosyamın (Resmi Evraklar mevcut) üstünde 'Y**** E******' ismi olmasa yine sorun değil.

Konsolosluk memurları bu hatayı gördüklerinde Ya düzeltin diyecekler bu da ciddi anlamda bir gecikme sürecidir. Ya da Direkt olarak yanlış bilgi sebebiyle ret kararına sebebiyet verecektir... İşin Trajikomik kısmı ise 'Y**** E******' adlı kişinin Dosyasında ise büyük bir ihtimalle benim ismimin yer alması olacaktır. Ya da 2 adet 'Y**** E******' dosyasıyla gönderim sağlanacak ve ismi geçen kişinin de Vize süreci nasıl işleyecek hiçbir bilgim yok...

İlgili dosyamın Çek Cumhuriyeti Türkiye konsolosluğuna gönderilmeden önce titizlikle kontrol edilip düzeltilmesini aksi halde gecikme, aksama vb. Gibi oluşacak tüm sorunlardan ilgili kurumu sorumlu tutacağımı beyan ederim...

Not: Gateway Kurumunun ilgili destek birimlerine mail atarak gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Sürecin hızlanması amacıyla konu Şikayetvar'a taşınmıştır.

İletişim için : y**************@gmail.com

06 Aralık 2023 14:18 (Şikayetten 4 gün sonra)

VFS Global Beyoğlu Vize Basım Hatası

Kardelen
28 Haziran 2024 17:06

VFS Global Çekya Pasaport Teslim Ve Ücret İadesi Sorunu

23 Mayıs 2024 09:51
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Yasemin
17 Mart 2024 18:54

05 Şubat 2024 16:28
VFS Global Haksız Kazanç Sağlıyor! Randevu Mağduriyeti Yaşatıyor!

Vize Başvurusunda Teslimat Sorunu Ve İletişim Eksikliği

18 Aralık 2024 19:19