VFS Global Çekya Pasaport Teslim Ve Ücret İadesi Sorunu

23 Mayıs 2024 09:51

VFS Global Beyoğlu merkezinden Çekya için turistik vize başvurusunda bulunmak üzere eşimle randevumuza gittik. Aksilikler burada başladı. Randevuyu 4 ay önce almıştım ve bu geçen sürede pasaport sürem dolduğu için pasaportumuzu yenileyip eskisini de yanımızda götürmüştük. Görevliler bunu kabul edemeyeceklerini ancak vıp kısmında düzeltebileceklerini söylediler. Her neyse vıp kısımdan devam ettik kişi başı 50Euro vererek. Ardından işlemlerimiz tamamlandı UPS ile eve kargo seçeneğini kullandık. Aradan 8-9 gün geçti ve önce pasaportumuzun konsolosluktan VFS merkezine gittiğine dair mail aldık ardından da UPS ile gönderime çıktığına dair. Aradan birkaç saat geçti ve telefonla konsolosluktan gelen bir evrak olduğunu bunu imzalamadan pasaportumuzu veremeyeceklerini söylediler. 2.5 saat araba yolculuğu yapmamak için ödediğimiz kargo ücretinin iadesi hakkında da maillere dönüş alamıyorum. Ücretin iadesini buradan da ayrıca talep ediyorum. Not: Henüz pasaportumuzu teslim almadık. Vize verip vermediklerine dair bir bilgimiz yok.

27 Mayıs 2024 12:57 (Şikayetten 4 gün sonra)

Yorumlar (6)

Tuğba

Vize sonucunuz ne gelmişti? Aynı sorunu yaşıyorum.

Ahmet

Sonuç red oldu maalesef. Ücret iadesini de bir aylık mailleşme sonucunda vermeyeceğiz dediler.

Berfin

Vize sonucunuz olumlu mudur?

Berfin

Red cevabı aldım

Ahmet

Vize sonucunuz ne oldu acaba

Ahmet

Red olacağı düşüncesi ile henüz almaya gitmedik. Bir hafta sonra alacağız

Pelin sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global'de Kargo Ücreti Mağduriyeti: İade Sözü Tutulmadı

28 Ekim 2024 17:25