D3 Yetki Belgesi Kullanamıyoruz Ulaştırma Bakanlığının Verdiği Yetki Belgesi Mersin Şikayeti

30 Kasım 2024 20:24

Mersin büyük şehir de serbest bölge ihracat yapmakta olan tekstil fabrikasıyız kendi araçlarımızla kendi personellerimizi ise götürüp getirmekteyiz. Ulaştırma bakanlığında (d3) yetki belgesi aldık yani d3 belgesinde kendi özmal ile kendi iştirakinde kendi personelini (yurtiçinde) ne demek yani ülkenin neresinde olursan olsun faaliyet gösterdiğin yerde kendi personelini kendin taşıyabilirsin diyor. İller arası veya büyükşehirler falan diye ayırmıyor. Yani kısacası bu belge ile kendi personelini kendin taşıya bilirsin diyor bizde buna istinaden d3 yetki belgesi aldık. Lakin Mersin trafik şube servislerden sorumlu sivil trafik polisleri bu belgenin bir hükmü olmadığını geçersiz bir belge olduğunu Mersin büyükşehir belediyesinde güzergah belgesi almanız lazım bu belge olmadan kendi personelinizi taşıyamazsınız diyor.

Bizde ulaştırma bakanlığının verdiği belge nasıl olur da geçersiz bir belge olur diyoruz burası büyükşehir burda geçmez diyorlar. Kanun ve nizamlar devletin bakanlığımı çıkıyor yoksa büyükşehir Belediyesi yapıyor araştırmalarımız neticesinde Gaziantep büyükşehirde d3 belge ile kendi personelini taşıma yapabiliyorlar neden Mersin büyükşehirde yapılamıyor. Diğer illerde yapılabiliyor burda niçin illere göre yasalar ayrımı çalışıyor. İşletme yetkilisi olarak bizleri çok zora sokuyorlar zaten ekonomik olarak çok dar bir boğazdan geçiyoruz. Bir de böyle işlerle bizleri çok zorluyorlar gelelim Mersin büyükşehir belediyesine yıllardan beri güzergah belgesi almaktayız belediyeden her yıl türlü türlü prosedürlerle uğraşarak güzergah belgesi almakta idik lakin bu yıl ki uygulamaları akıllara sayan geçen sene araçlarımıza araç kamerası taktırdılar. Güzergah belgesini aldık bu yıl ise takılan kamera sistemini kabul etmiyorlar neymiş hem kamera ile araç takip sistemi aynı aypi üzerinde olacak yani bir çalışacak.
Eeee öyle güzergah belgesi alabilirsiniz ancak. Peki fiyatı belediye 3/4 firma ile anlaşmış 1100$ 7 tane aracımız var firmamızın 7700$ toplamı, ne kadar güzel değil mi haksız bir rant haksız bir uygulama insanlar firmalar ayakta dura bilmek için neler neler yapıyor ne fedakarlıklar yapıyor ama kurumlar hiçbir şey yapmıyor. Böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz buna çözüm bulunmadığı takdirde devletimizin mahkemelerine başvurup hukuk mücadelesine başvuracağız adalet için çabalayacağız.

22 Şubat 2024 15:59

10 Mart 2024 22:04