Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Türkiye Sigorta Far Tamiri Zorlaması

03 Mayıs 2024 19:39

2021 model BMW 520i aracım var. Aracı Borusan Oto'dan sıfır km olarak satın aldım. Aracımın güncel değeri 3,5 milyon civarı. Benim aldığım gibi sıfırını almak isterseniz 5-6 milyon aralığında. O günden beri de bakımlarını sadece yetkili servis olan Borusan ve Otomol'de yaptırıyorum. Tamamen orijinal, kazasız, boyasız, ful yetkili servis bakımlı bir araç. Böyle bir araca biniyorum ve doğal olarak arabamı devamlı ful kasko yaptırıyorum. Sigorta şirketim Türkiye Sigorta. İki hafta kadar önce otobanda giderken arabamın sağ ön farına taş çarptı ve far kırıldı. Yetkili servis olan otomol firmasına gittim. Parçanın orijinali ile değiştirilmesi için yetkili servise gittim çünkü yol ve can güvenliği için hayati bir parça bu far. Ayrıca elektronik ünitelerle bağlantısı var, tamiri kesinlikle orijinali gibi olmaz. Türkiye sigorta şirketi ise aracın farını maslakta özel bir serviste tamir ettirmeye çalışıyor. Yarın öbür gün tamir edilmiş bu fardan araç su alsa, elektronik üniteler bozulsa bunun telafisi nasıl olacak? Kim hesap verecek? Belki bu servis çok iyi ustalar barındırıyor olabilir, ama ben aracımın kayıt geçmişi açısından, elektronik güvenliği ve garanti kapsamı gibi durumlardan ötürü kesinlikle yetkili servis dışına çıkarmak istemiyorum. Kaskoya ihtiyacım olduğu zaman Türkiye Sigorta böyle bir aracı yetkili servisten alıp, özel servise gönderecekse; ben neden kasko yaptırıyorum? Ben 10bin 20bin lira verip kendim özel serviste far tamir etmeyi bilmiyor muyum? Böyle durumlarda kasko ucuza kaçıyorsa kasko yaptırmamızın ne anlamı var? Sadece araç pert olunca para almak için mi kasko yaptırıyoruz biz?

06 Mayıs 2024 08:57 (Şikayetten 2 gün sonra)
06 Mayıs 2024 12:36

Sayın İlgili, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu sebebi ile yalnızca sigortalı/mağdur kişi ile bilgi paylaşılmakta olup tarafınıza bilgi aktarılamamaktadır. Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, TÜRKİYE SİGORTA A.Ş

Ali sonuçtan hiç memnun değil

26 Kasım 2024 17:36
Emre sonuçtan hiç memnun değil

27 Mayıs 2024 13:50
Sefa sonuçtan memnun değil