Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Transavia France Hava Yollarının Geciken Bavul İçin Tazminat Ödememesi

27 Haziran 2024 18:14

"Transavia France" adlı havayolu firması ile 13.06.2024 tarihinde Ankara-Paris (Orly) arası 15.10 kalkışlı bir uçuş gerçekleştirdik. Ancak, Paris'e vardığımızda uçakta yer alan tüm yolcuların bavullarının Ankara'da kaldığını öğrendik. Bunun üzerine derhal kayıp bagaj ofisine müracaat ederek talep oluşturduk ve beklemeye geçtik. Eşimin bavulunun ulaştırılması yaklaşık 1 haftayı bulması ve yanımızda kişisel hiçbir eşya olmaması nedeniyle tatil için gittiğimiz yurt dışı seyahatinde çok zorluk yaşadık ve demoralize olduk. Ayrıca, zaruri ihtiyaçlarımız nedeniyle orada kıyafet, kişisel bakım ürünü gibi harcamalar yapmak zorunda kaldık. Üstüne üstlük, eşimin bavulu Fransa'da kendine ulaştırıldığında bavul hasar görmüş ve tekeri de bozulmuştu. Ankara'ya döndüğümde Esenboğa'nın yer hizmetlerinden bavulumu teslim alırken bagaj gecikmesinin nedenini sorduğumda, tüm yolcuların bavullarının uçağın yakıt durumu nedeniyle kasten indirildiğini öğrendim ve yaşadığım şok daha da arttı. Tüm bu yaşananlardan sonra, Transavia'nın uçuş koşullarında yazdığı üzere, bavuldan mahrum kaldığımız sürede yaptığımız zaruri harcamalardan dolayı, harcama fişlerini ibraz ederek maddi tazminat (kişi başı günlük 60 Euro) ile birlikte hasar gören ve tekeri kullanılamaz hale gelen bavulun ücretini (60 Euro) talep ettik. Ancak kurumsallıkla uzaktan yakından alakası olmayan bu firma (Transavia'ya iletilen aşağıdaki videoda bavulun tekerinin bozulduğu belli olduğu halde) bavulun tazminatını bize ödemeye yanaşmadı ve pazarlık yaparcasına "3 günlük zaruri harcamalar + bavul tazminatı" için toplam 30 Euro gibi komik bir tazminat teklif etti. Yaşadığımız mağduriyet ve maddi ziyan nedeniyle tazminat hakkımızın acilen karşılanmasını bekliyorum.

Transavia İle Kayıp Bagaj, İletişimsizlik Ve Mağduriyet

02 Ekim 2025 14:31
Hilal sonuçtan hiç memnun değil

22 Haziran 2024 20:52
Transavia Pişmanlıktır! İlgisiz Firma
Hulya sonuçtan hiç memnun değil

08 Ağustos 2025 18:25

Transavia Pişmanlığı

17 Haziran 2024 19:58
Turgut sonuçtan hiç memnun değil

Transavia İstanbul Gişelerinde Keyfi Uygulama Ve İlgisizlik

17 Eylül 2025 11:54