Şevval sonuçtan hiç memnun değil

Topkapı Fatih Veteriner Dişi Kedimi Kısırlaştırma

18 Aralık 2023 12:41

14.12.2023 tarihinde dişi kedimi kısırlaştırmak için kliniğe götürdüm. Kan tahlili yapıldı. Tahlil sonucunda kedimde bağışıklık sisteminin biraz zayıf olduğu, bunun dışında tüm değerlerin oldukça normal olduğu ve bu sebeple ameliyata engel bir durum olmadığını belirttiler. Kedim bir gece orada kaldı. Ertesi gün saat 16:00 civarı kedimi teslim aldım. Operasyonun başarılı geçtiğini ve oluşabilecek komplikasyonları anlattılar. Bunlar arasında kusma, ateş, ishal, halsizlik, az yemek yeme gibi durumlar vardı. Kedim eve geldiğinde hiçbir şey yemiyor ve içmiyordu, çok halsizdi. Bu durumun narkozdan kaynaklanabileceğini düşünerek endişelenmedim. 3-4 saat sonra kedimin kulaklarında kabarcıklar oluştu ve içleri iltihap doluydu. Hemen veterinere götürdüm. Anesteziden ve bağışıklık sisteminden kaynaklandığını söylediler. Üç gün boyunca serum tedavisi uygulanacaktı. Ertesi gün kedimin dilinde kırmızı bir yara oluştuğunu ve bunun ateşten kaynaklandığını belirttiler. Aşılar ve iğnelerle tedaviye devam ettiler.

17.12.2023 Pazar günü, serum tedavisi sonrasında eve geldiğimizde kedim çok halsiz ve rahatsız görünüyordu. Sabah 5:30'da kustu ve yemeklerini çıkardı. İdrar ve dışkısında herhangi bir kan izine rastlanmadı, normal görünüyordu. Daha sonra uyudu ve uyandığında çok halsizdi. Evde olmadığım için hasta babam ilgilendi. Kedim tuvalete girip orada bir anda yere yığıldı ve ağzından köpükler gelerek hayatını kaybetti. Kedim daha önce sağlıklıydı ve herhangi bir rahatsızlığı bulunmuyordu. Steril olmayan bir ortam ve uygun olmayan koşullar nedeniyle enfeksiyon kapmış olabileceğinden şüpheleniyorum. Klinikteki hijyen koşullarının yetersiz olduğunu ve bu durumun hayvanların sağlığını tehlikeye attığını düşünüyorum. Bu olayın sorumluları hakkında gerekenin yapılmasını talep ediyorum.

18 Mayıs 2025 18:58

Topkapı Fatih Veteriner'de Kedime Uygulanan Şiddet

26 Kasım 2024 01:09
Topkapı Fatih Veteriner'de Kedime Uygulanan Şiddet
Serap sonuçtan hiç memnun değil

31 Ağustos 2023 22:38

14 Kasım 2023 13:04