Asaf sonuçtan hiç memnun değil

TOKİ'nin Kilis Projesinde İkamet Şartı Mağduriyeti

TOKİ'nin Kilis Projesinde İkamet Şartı Mağduriyeti
Asaf
13 Kasım 2024 08:26

TOKİ nin Kilis'te açmış olduğu 500 Konut projesine başvuruda bulundum. Yayınladıkları ilk kılavuzda sözleşme imzalama aşamasında, Kilis il nüfusuna kayıtlı ise nüfus müdürlüklerinden alacakları nüfusa kayıtlı olduklarını bildirir belge ile eğer Kilis il nüfusuna kayıtlı değil ise nüfus müdürlüklerinden alacakları başvuru tarihinden geriye doğru Kilis'te bir yıldır ikamet ettiklerini gösteren belgeyle sözleşme imzalanacak diye duyurdular. TOKİ'nin yayınladığı bütün dosyalar duyurular mevcut tarafımda.
TOKİ kura çekilmeden önce kuraya katılabilecekler ve başvurusu reddedilenler diye iki kılavuzda duyuru yaptı. Benim adım kuraya katılacaklar listesindeydi. Başvurum kabul edildi. Çekilen kurada asil olarak hak kazandım. Ben Kilis nüfusuna kayıtlıyım ve yıllarca Kilis'te ikamet ettim. Ama işim için son 4 yıldır Ankara da ikamet ediyorum. Bankaya gittiğimde nüfusta buralısınız ama ikamet etmiyorsunuz diyerek işleminizi yapamayız denildi. Bu şekilde mağduriyeti olan onlarca insan var. Bu mantığa göre ben ülkemin hiçbir yerinde konut sahibi olamam. Çünkü nereye gitsem orada ikamet edeceğim ama nüfusuna kayıtlı değilim.
TOKİ'nin diğer şehirlerdeki projelerine baktım başvuru yapılan şehrin nüfusuna kayıtlı olmak veya belirli bir süredir orada ikamet ediyor. Olmak şartı konulmuş. Neden Kilis'te açılınca bir proje hem nüfusa kayıtlı olmak hem de bir yıldır ikamet ediyor. Olmak şartı konuyor. Ben ekmeğimi kazanmak için başka bir şehirde yaşamak zorunda kaldıysam memleketimde bir yerim olamaz mı? Bu yapılan bir haksızlıktır bizde bu memleketin insanıyız konut edinme hakkı var insanların, eşitlik diye bir hak var bu yapılan hepsine aykırıdır.

profile profile profile

Yorumlar (9)

Emrah

Merhaba şu an aynı problemi bende yaşıyorum bütün şikayet kayıtlarını açtım iç hukuk süreçlerini hepsinin sonuna kadar gideceğim iç hukuk süreçleri sonuç vermez ve tükenir ise Avrupa insan hakları mahkemesine başvuru yapacağım

Cuma

Merhaba sorununuz çözüldü mü acaba

Emrah

Merhaba aynı sorunu bende şu an yaşıyorum

Neslihan

Merhaba aynı durumdayız ulaşabileceğimiz bir numara verir misiniz ya da biz verelim

Emrah

Merhaba şu an bende böyle bir problem ile karşı karşıyayım ve idari mahkemeye başvuru yapacağım

Selin

Durumunuz çözüldü mü iptal mi oldu yoksa?

Halil

Seninle aynı durumdayım ve yakınlarımda bu durumda olan 5-6 kişi daha var

Asaf

Çözülmedi hakkımız yendi

Selin

Merhaba sorunu çözdünüz mü ne yaptınız acaba?

Bekir
19 Kasım 2024 12:18
toki-konut-tesliminde-haksizlik-ve-adaletsizlik-4.pdf
toki-konut-tesliminde-haksizlik-ve-adaletsizlik-3.pdf

Konut Kurasında Haksız Eleme: Umutlarımızla Oynanıyor!

Ceylan
09 Kasım 2024 15:31