Merkezi Isıtma Ve Sıcak Su Hizmetlerinde Yaşanan Ciddi Aksaklıklar

26 Kasım 2024 12:41

Sayın Yetkili,

Ben Malatya ili Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi’nde, TOKİ tarafından yapılan 3. Etap gk-06 Blok sakiniyim (No: 31/6). Ancak yaklaşık 2 ay önce merkezi ısıtma ve sıcak su sistemlerinin devreye alınmış olmasına rağmen ısınma ve sıcak su hizmetlerinden faydalanamamaktayız. Bu sorun yalnızca bizim dairemizle sınırlı olmayıp, aynı etapta bulunan tüm blok sakinleri aynı mağduriyeti yaşamaktadır.

Isıtma Sorunu:
Merkezi ısıtma sistemleri yetersiz bir şekilde çalışmakta olup, dairelerimiz kış aylarında bile yeterince ısınmamaktadır. İç mekan sıcaklıkları yaşam standartlarını karşılamaktan uzaktır ve bu durum, özellikle çocuklu aileler ve yaşlı sakinler için ciddi bir sağlık riski oluşturmaktadır.

Sıcak Su Eksikliği:
Merkezi sıcak su sistemi sağlıklı bir şekilde çalışmamakta ve günlük ihtiyaçlarımızı karşılayacak seviyede sıcak su sağlanamamaktadır.

Sürekli Arızalar ve Belirsizlik:

Merkezi sistem sık sık arıza vermekte, sistemin düşük sıcaklık sorunları devam etmektedir.
Defalarca yönetim, şantiye şefi ve teknik personele şikayetlerimizi iletmemize rağmen çözüm odaklı bir adım atılmamış, her seferinde “ekip gönderilecek” ya da “sorun kısa sürede çözülecek” gibi geçici cevaplarla oyalandığımız hissine kapılmaktayız.
Teknik personelden ya da yöneticilerden net ve tutarlı bir bilgilendirme yapılmamaktadır.

Hizmet Alamadan Fatura Ödemek:
Tüm bu mağduriyetlere ek olarak, alınamayan hizmetlere rağmen, tarafımıza 1.000 TL’nin üzerinde merkezi ısıtma bedeli yansıtılmıştır. Bu durum, hem maddi açıdan büyük bir külfet yaratmakta hem de temel hizmetlerden faydalanamayan bizleri daha da zor durumda bırakmaktadır. Isıtma ve sıcak su hizmeti alamadığımız halde yüksek faturalar ödemek zorunda bırakılmamız kabul edilemez bir durumdur.

Talebimiz:
Bizler, 3. Etap sakinleri olarak, yaşadığımız bu ciddi sorunların acilen çözüme kavuşturulmasını ve merkezi ısıtma ile sıcak su sistemlerinin eksiksiz çalışır hale getirilmesini talep ediyoruz. Ayrıca yaşanan aksaklıklarla ilgili sorumlu yetkililerden tarafımıza detaylı bir açıklama yapılmasını rica ediyoruz.

Adresimiz:
Orduzu Mahallesi, 3. Sokak, TOKİ Konutları Sitesi, gk-06 Blok, No: 31/6
Battalgazi / Malatya

Sonuç Olarak:
Bu şikâyetimiz yalnızca bireysel bir talep değil, toplu bir mağduriyetin çözümü için yapılmaktadır. Gereğinin yapılmasını ve konunun ivedilikle çözüme ulaştırılmasını arz ederim.

Saygılarımla,
F**** B****

profile profile

Emre
Emre

Çözüm geldi mi merak ettim bizlerde aynı sorunu yaşıyoruz

Fatih

Evet zaman içerisinde ısıtma ve sıcak su problerimiz çözüme kavuştu daire içi sorunlarımız devam etmekte

TOKİ DB-09 Binasında Aylardır Süren Sıcak Su Sorunu Mağduriyeti

Rojda