Telegram Üzerinden Gelen Şüpheli İş Teklifi Ve Kişisel Bilgi Güvenliği Endişesi

Yaşar
27 Ekim 2024 15:17

27/10/2024 tarihinde bana Telegram üzerinden e*** adlı kişiden 'Merhaba, nasılsın? ' mesajı geldi. 27/10/2024 tarihinde tanımadığımı belirtmek adına gönderdiğim mesajıma yanıt olarak 27/10/2024 tarihinde şu mesaj gönderildi: 'Ben A&M Consulting'den e***, sana bir iş teklif edebilir miyim? ' Detay istediğimde, günde birkaç dakika ayırıp kazanacağım youtube.com abonelikleri görevleri işi olduğunu belirten şu yanıtı aldım: 'Asıl işiniz youtube.com kanalına abone olmak ve ödeme almak olacak, günlük 1000 TL'den 100000 TL'ye kadar daha fazla kazanabilirsiniz. Varsa, nasıl çalıştığını görmek için size bir örnek vereceğim ve ayrıca örnek görev için size 100 TL ödeyeceğiz. Bunu yaparsınız ve sonra bizimle çalışıp çalışmayacağınıza karar verirsiniz! youtube.com'u açın ve kanal adını arayın veya şu bağlantıyla açın: https://www.youtube.com/@aire. Kanala abone olun ve onay için bana ekran görüntüsü gönderin.' Bana ad, soyad ve IBAN istediler ve 100 TL göndereceklerini söylediler. Yaşımı, yaşadığım şehir ve yaptığım işi sordular. 'Yaşımın 18'den büyük olduğunu bilmeniz yeterli.' mesajım mesajlardan otomatikman kayboldu. 25 yaş sınırı olduğu söylendi ve 25 yaşımdan büyük olduğumu söyledim. Bana bir promosyon kodu ve bir Telegram hesabı bağlantısı gönderdiler. 'b**' isimli kullanıcıya bu kodu göndermem istendi, gönderdim. Kanala katılma isteği göndermem söylendi ve gönderdim. Bu durumu bir ek iş olarak değerlendirmek istedim ve ücretli abonelik satın alan kanallar olabileceğini düşünerek istenen bilgileri paylaştım. Fakat içimdeki tedirginlik ve güvensizlikten dolayı belirtmek isterim ki 21/06/2024 tarihi itibariyle tarafıma açılabilecek her türlü hesap ve işlemden muaf olmak istiyorum. Burada vermiş olduğum bilgilerin kullanılarak yapılacak olan banka hesabı, banka kredisi, abonelik, adıma açılmış şirket, arsa, çek, senet, yasal olmayan bahis oyunları veya yasa dışı herhangi bir işlemin, kimlik bilgilerim, onayım ve ıslak imzam olmadan gerçekleştirilmiş veya yapılacak herhangi bir işlemden yasal olarak hiçbir sorumluluğu kabul etmediğimi bildirmek isterim. Bu şikayetimle resmi olarak bilgilendirme yapıyor ve gereğinin ilgili kurumlarca yapılmasını talep ediyorum. 27Haziran 2024 tarihinden itibaren ıslak imzam olmadan adıma yapılacak hiçbir resmi işlemi, başvuruyu, adıma açılacak hiçbir hesabı kabul etmiyorum. Onayım yoktur.

Ayşegül

Banada aynı şekilde yapıldı yedi bin liram da bunlarda kaldı

21 Haziran 2024 14:39

Şeyma