Muhammed sonucu yetersiz buldu

Telegram Trendyol Adıyla Sunulan Yanıltıcı İş Teklifi Hakkında Şikayet

Muhammed
28 Eylül 2024 23:34

Trendyol adıyla 'beğeni yaparak para kazanma' şeklinde bir yöntemle karşılaştım. 'merhaba, ben Trendyol ekibinden k*****binuer, size günlük 800-1500 Türk lirası maaşla yarı zamanlı iş fırsatı sunabiliriz.

Sizlerle daha detaylı bilgi paylaşmak isterim, isterseniz cevap verin, ilgilenelim. İşimiz çok basit. Trendyol mağazasındaki ürünleri beğenip, ürünler hakkında güzel yorumlar yaparak ürünün görünürlüğünü artırın.

Bu işlemi telefonunuzdan kolaylıkla yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Trendyol'u araştırıp, size gönderdiğimiz linkten ürünü bulmak ve ürünü beğenmektir. Daha sonra bana tıkladığınız ürünün ekran görüntüsünü gönderin. Görevi tamamladığınız her ürün için size 50 lira ödeyeceğiz. Bu işi istikrarlı bir şekilde yaparak günlük 800-2000 lira arasında bir kazanç elde edebilirsiniz. İşe hazır mısınız?

Telegram üzerinden yönlendiriliyoruz bu aşamada. Kesinlikle şikayetçiyim. Hesap bilgilerime el konulması, telefon numaramın kullanılması, yayılması veya üzerime borç çıkartılması durumunda hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum. Tüm sorumluluk WhatsApp, Trendyol ve telegram'a aittir.' şeklinde bir teklif aldım ve bu durumdan dolayı mağdur olduğumu belirtmek istiyorum.

Ben de bu olayı duyduğum için bir bakayım dedim ve göstermelik kullanmadığım bir banka hesabının IBAN numarasını vermiştim. Emine sönmez - Trendyol isimli bir telegram kullanıcısı bana ulaştı. Dediği gibi beğeni yapıp ilk başta 300 lira parayı hesabıma yatırıyorlar lakin artık daha başka işlemlere geçiyoruz diye mesaj atıp, bvvbit.com üzerinden işlem yaptırıyorlar. En az 500 lira yollamanızı istiyor.

Daha sonra 1000, 5000, 10000 lira gibi büyük rakamlar isteniyor. Umarım içişleri bakanlığı tedbir alır, 300 alıp 500 vermek gibi küçük çaplı yanıltmaca gibi gözükse de on binlerce kişi bu duruma düştüğünde bu rakam milyonları geçer.

Yılmaz
Yılmaz

Olay ne dir kardeşim

Murat
Murat

Bu işten galiba en fazla mağdur olan kişi benim herhalde çok fena bir şekilde yüksek meblağ çarpıldım ne yapcağımı hiç bilmiyorum içişleri bakanlığı falan birileri bir şey yapsın ne olur beni kötü yaktılar başkaları yanmasın

20 Eylül 2023 13:00

Savaş
11 Ekim 2023 13:10
Asiye sonuçtan hiç memnun değil

18 Aralık 2023 23:46