25 Kasım 2023 16:42

İstenen IBAN bilgilerimle ilgili yaşadığım yanıltılma riskine karşı, rızam olmadan üstüme yapılacak herhangi bir işlem, borçlar, alım-satımlardan mesul olmadığımı buradan beyan ederim. Başıma geleceklerden kişisel verilerimi koruyamayan WhatsApp ve Telegram sorumludur. 19/11/2023 tarihinde 'görev yap para kazan' şeklinde bir WhatsApp numarası tarafından, tamamen legal iş yaptıklarını ve telefon numaramı sosyal medyadan aldıklarını söyleyerek mesajlar aldım. Sonrasında Telegram'ı indirmemi ve orada işle alakalı danışman sıfatlı kişinin yardımcı olacağını, onları kişilerime eklememi ve verilecek görevleri beklememi söylediler. Google üzerinden farklı mekanları beğendikçe 90 TL ve gün sonunda 3000 TL vereceklerini belirttiler. Belli aralıklarla 100, 90, 100 ve 90 TL gönderdiler. Bu sebeple, IBAN'ım ve isim soy ismimle birlikte dekontlarda yazan diğer tüm kişisel bilgilerimin başkalarıyla paylaşımından dolayı üzerime borç yapılmasından kesinlikle sorumlu değilim. Başıma geleceklerden kişisel verilerimi koruyamayan WhatsApp, Telegram ve Google Maps uygulamasını sorumludur. Ayrıca benim iznim ve ıslak imzam olmadan benim ya da ailem adına yapılan hiçbir bankacılık ya da diğer işlemleri kabul etmediğimi beyan ederim.

Oktay
Oktay
25 Kasım 2023 16:30

Toplam 610 TL param vardı bu parayı 1500 TL yaptım ve ön ödemeli görev için benden bunu yatırmamı söylediler önceden para yatırdıkları için bir miktar şüphelerim azalmaya başlamıştı ve 1500 TL yi yatırdım karşılığında 2200 TL alacağımı söylediler çok güzel fakat bunun için 3 görev yapmamı söylediler 1. Görev bittikten sonra 2. Görev için 8998 TL yatırmamı söylediler fakat bütçemin olmadığını ve defalarca yatırım imkanım olmadığını söyleme me rağmen her seferinde bu görevi geçmeniz için yatırım yapmanız gerekiyor denildi bende yatırım yapmadım eğer yatırım yapsaydım 3. Görev için daha fazla para talep edeceklerdi yani şu an kaybım 890 TL bu gibi yeni dolandırma yöntemlerini insanlar çok yiyor benim gibi sebebi insanların finansal güçleri olmadığı için bir yol kapı arıyor lütfen dolandırılan kişilere kötü gözle bakmayın ülkenin durumu belli herkes finansal olarak yaşamak istiyor. Bir yol kapı arıyor bu mesajımı gören kişiler yakınlarına paylaşsın kimse bu tazaga düşmez inşallah

Cengiz
19 Kasım 2023 12:59