Telegram Instagram Tehdit Mesajları

24 Ocak 2024 17:10

Merhaba arkadaşlar, Instagram üzerinde sahte bir kadın hesabıyla sohbet ettikten sonra Telegram üzerinden görüntülü cinsel içerikli bir sohbet için arandım. Sohbet sırasında ekran kaydına alındım ve bu kişi, Instagram üzerinden bütün takipçilerimi ekran görüntüsü alarak bu hesaplara videomu göndereceğini, aksi takdirde benden 10 bin TL talep ettiğini söyleyerek tehditler savuruyor. Mesajı yazan kişi yurt dışında olduğunu belirtiyor, ancak bana gönderdiği IBAN numarası Türkiye'deki Ziraat Bankası'na ait. İlk başta korkudan 2.000 TL gönderdim, ancak geri kalanını göndermemi istiyorlar. Aksi halde ekran görüntüsü aldıkları hesaplara videomu göndereceklerini söylüyorlar. Ben de Telegram ve WhatsApp hariç diğer sosyal medya hesaplarımı dondurdum. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Ya da benzer bir durumu yaşayanlar bana ulaşabilir.

Yorumlar (22)

Durum nedir paylaşım yapıldımı bilgi verirseniz sevinirim

Şu an durum nedir paylaşım yapıldımı

Emir

Bir gelişme var mı hocam yardımcı olur musun?

Serkan

Aynı olay 18 Şubat 2024 tarihinde benimde başıma geldi aynı şekilde bende bir miktar para gönderdim pazartesiye kadar kalanını yatırmazsan görüntüleri yayarız dediler Benim gibi mağduriyeti olan arkadaşlar Bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme oldu mu özel görüntüleri yayılan oldu mu karşı taraftan aranıp tekrar para isteyen var mı veya bir sure sonra para alamayınca tehdit mesajlarını kestiler mi Bu konuda mağduriyeti olan arkadaşlar ne kadar çok bilgi paylaşımı yaparsak birbirimize destek olursak daha olumlu sonuçlar alabiliriz

Şu an durum nedir paylaşım yapıldımı

Emir

Hocam bir sıkıntı yaşadın mı destek olur musun?

Buz
Buz

Ne idüğü belirsiz yerlere girip, ne idüğü belirsiz kişilerle cinsel arzularını bastırmaya çalışırsan olacağı bu. Yapacak tek şeyin var savcılığa suç duyurusunda bulunman ve para kaptırmaman. Asla başka para gönderme. Gönderdikçe daha da isteyecek çünkü. Bu olay da kulağına küpe olsun.

Murat
Murat

Merhaba birkaç saat önce benimde başıma buna benzer bir durum geldi sabaha kadar 7.500₺ istiyor ailemdeki kişilerin isimlerinin olduğu bir ekran gönderdi ekran hemen kapandı acaba ne yapmam lazım sizin durumunuz ne oldu

Zafer
Zafer

Hocam bir gelişme var mı sizde

Oğuz

Merhaba çözüm buldunuz mu kimseye video gonderilmismi

Daha yazmiyormu

2000 i aldı gitti

Yok

Samet

Seninde mi aynı olay başına geldi

Deadpool
Deadpool

Kanka aynı durum bende de oldu bana ulaş

Serkan

Bu durumla ilgili nasıl bir gelişme oldu var mı arayan soran Hesabınızdaki kişilere herhangi bir görüntü gönderilmiş mi

Altin

Dostum Instagramı bütün hesapları dondurdum telegram WP hariç ödediğim o ilk paradan sonra daha da yazmadı yazsa kesin savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım

Ulaşır misin

Samet

Çözüm buldunuz mu aynı şekilde benimde başıma geldi

Mücahit
Mücahit

Kardeşim öncelikle zor bir durum lakin şu açıdan düşünmen lazım, 10 bin tl yi aldıklarında sence duracaklar mı? Tabi ki hayır, daha fazlasını isteyecekler. Çünkü onların istediği tek şey para bu sebeple senin elindeki her şeyi alırlar, onlara daha fazla para göndermemelisin. Elinde bir bilgi var mı? İsim soy isim telefon numarası vb. Şeyler. Bu bilgilerle en yakın karakola git ve durumu anlat, sen etik olmayan bir durum yaşamış olabilirsin. Ama suç işlememişsin.

Var mı bir gelişme

Savcılığa gideceğim yarın

Murat sonuçtan hiç memnun değil

15 Mayıs 2024 22:45

Doğuş