Startup Burada Uygulamasında Yatırım Yapmak

05 Haziran 2023 23:47

Startup burada uygulamasında yatırım yaptım. Üstünden bir ay zaman geçti. Ama hissemi nereden ve nasıl olacağım konusunda bir türlü alamıyorum. Startup burada uygulamasına mail atıyorum otomatik cevap veriyor. Sorduğum soruya gerekli cevabı bulamıyorum bir türlü. Bunun için doğrudan iletişim kuracağım bir yetkili yok.

Sinan

Startup şirketleri özel şirket statüsündedir dolayısı ile henüz halka arz süreçlerini tamamlamamış borsada fiyatlanmayan şirketlerdir bu nedenle satış gerçekleştiremezsiniz borsalarda. Aynı zamanda sözleşmelerin incelenmesi gerekebilir çünkü bu tarz şirketlerde belirli bir süre yatırımcıların hisseleri satmamasına ilişkin kısıtlamalar konulabilmektedir bunun sebebi de şirketin istikrarlı büyümesini sağlamak yatırımcılara uzun vadeli vizyon kazandırmaktır. Eğer bu tarz şirketleri aldıysanız 5 yıl 10 20 yıl uzun vadeli düşünüp halka arzını bekleyip satabilir veya satın aldığınız şirketle iletişime geçebilirsiniz ortağı olduğuz şirketten bilgi alabilirsiniz daha detaylı.

Sinan

Paylarımı nerede görüntüleyebilirim? Yatırımınız kabul edildiğinde paylarınızı ‘Portföy’ ekranında görüntüleyebilirsiniz. Fonlama kapanışı sonrasında pay ihracı süreci 1-2 ay arasında sürmektedir. Bu süreç sonrasında paylarınızı MKK’nın E-Yatırımcı uygulamasında da görüntüleyebilirsiniz. Sık Sorulan Sorulan sayfasında gayet güzel bir açıklama var fonlama sonrasında 1-2 ay içerisinde MKK sayfasından bakabilirsiniz.

Rojin
Rojin

Paylarımı görüntüleyebiliyorum ama nasıl satın satacağım hakkında hiçbir yerde doğru dürüst bilgi alamıyorum

Ali
Ali

Bende yatırım yapmayı düşünüyordum ama bu şikayetten sonra yatırım yapmayı uygun görmedim.

Startup Burada Şikayeti

29 Mart 2025 09:18
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Startup Burada Yanlış Bilgi Veriyorlar

04 Eylül 2023 22:04

Startup Burada Yatırım Sonucu Ne Olacak?

06 Kasım 2023 10:32