Şok Market Dükkan Sahiplerini Mağdur Ediyor!

24 Ağustos 2024 20:27

2014 yılında dükkanımı Şok Market'e 10 yıllığına 1800 TL'ye kiraladım (önce UCZ idi, sonra Şok oldu). Pandemiye kadar her yıl belli oranda artış yaptılar. Ancak malum pandemi süreciyle birlikte enflasyonla kiralar kontrolsüz arttı. Dükkan emsallerinin çok gerisinde kaldı. Yetkililere makul kira artışı teklifinde bulundum ancak sözleşmeyi gerekçe göstererek kira artışı yapmadılar. Bu yıl, 10 yıllık sözleşme doluyor ve kendilerine ister dükkanı boşaltın ister anlaşalım dedim. Dükkanı boşaltmayı düşünmüyorlar ancak benim teklifimle hiç alakası olmayan bir teklif sundular: %15. Bu dükkan 2014'te tutulduğunda aynı binadaki ev kiraları 600 civarında idi. Şimdi aynı binada evler 15 bin civarında. Dükkanın kirası zamla birlikte 10 bin lira. Dükkan 160 m² ve iki dairenin altı. Şok Market kesinlikle beni çok mağdur etti ve haksız bir şekilde malıma çöktü. Yetkililer sizi insan yerine koyup zaten görüşmüyor. Telefonla bile görüşmeye tenezzül etmiyorlar. Bu konuda benimle birlikte çok mağdur olduğunu düşünüyorum. Bu enflasyon sürecinde Şok Market kiraya verenleri çok mağdur etti ve etmeye devam ediyor. Bu haksızlığın, mala çökmenin ve hak gasbının duyulmasını ve bir an önce giderilmesini istiyorum.

profile profile profile
24 Ağustos 2024 20:37 (Şikayetten 9 dakika sonra)

Merhaba Değerli Müşterimiz, Size yardımcı olabilmemiz için mağazanın açık adresini yada mağaza kodunu bizimle paylaşmanızı rica ederiz. İyi günler dileriz.

24 Ağustos 2024 20:53

Tevfikbey Mahallesi 20 Temmuz Cad. Veteriner Sitesi B1 Blok Dükkan 1 Küçükçekmece/ İstanbul

24 Ağustos 2024 21:17

Değerli müşterimiz, şikayetiniz ilgili birimlerimize iletilmiştir. Teşekkür ederiz.

Yorumlar (6)

Varol

Kardeş merhaba 10 yıl dolmadan 3 ay önce ihtarname çekip kontratı fes edip tekrar dan kontratı yenilememe gibi bir hakkınız var ihtardan sonra tahliye davası açabilirsiniz bende şok markete dükkan verdim 5 yıl olacak Eylül'de bende mağdurum kira tespit davası açacağım Eylül de siz 10 yıl dolduğu için tahliye davası acmadinizmi?

Varol

Ömer bey 10 yıl dolmadan 3 ay ihtarname çekmen gerekiyor eğer ki ihtarname çekmezsen 10 yıl dolduğu zaman kontrat 10 yıl daha devam ediyor siz 10 yılı doldurmadan ihtarname çekmediyseniz bu hakkınız yok oluyor ihtarname çekip 10 yılın sonunda çıkmazlar sa o zaman tahliye davası açabilirsiniz ihtarname çektiniz mi?

Ömer

Merhaba, ihtarname çektim ve kira tespit davası açtım. Şimdi onun sonucunu bekliyorum. Bahsettiğiniz gibi sözleşmenin feshi gibi bir durum yok, diye biliyorum ve tahliye davası açmak için de belli şartlar gerekiyordu.

Zeynal
Zeynal

Bizde şok mağduruyuz maalesef

Muhammed
Muhammed

Ömer bey dükkanınızı boşaltmayacaklar. Kontratınız aynı şartlarla 10 yıl hatta 11 yıl uzayacak. Maalesef yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Varol

Neye dayanarak 10 yıl daha duracaklar 10 yıl bitmeden 3 ay önce ihtarname çekip kontratı yenilememe yapmıyorum deyip çıkmazlarsa tahliye davası acamazmi

Nimet sonuçtan hiç memnun değil

28 Eylül 2023 22:47
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Kira Artışındaki Haksızlık Ve Sözleşme Sorunu

25 Mart 2025 11:29