Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Kamiq Bileşen Koruma Ve Safe CP Hatası!

25 Mayıs 2023 10:47

16.03.2023 tarihinde Bostancı/İstanbul Skoda Erel Bayisinden 0 km Kamiq Model aracı teslim aldım.
26.03.2023 tarihinde henüz 10 günlük iken 135 km olan aracım Bileşen Koruma Etkin ve Safe CP uyarısı verdi ve Erel Servise götürdüm. Serviste sıfırlama işlemiyle hatayı çözdük dediler.
Ardından aracım 02.05.2023 tarihinde 670 km de iken yine aynı hatayı verdi ve çözümüyle alakalı gelişme olmadığını ilettiler.
11.05.2023 tarihinde 850 km de iken tekrar aynı sorunla karşılaştım ve tekrar servise götürdüğümde aynı işlemleri yapıp çözüm olmadığını söylediler.
Araç değişikliği talebinde bulundum onu da yapamayacaklarını Genel Merkezden ilettiklerini söylüyorlar. Daha 10 günlük aracımda yaşadığım sıkıntıya bu şekilde dönüş yapmanız kabul edilebilir değil hakkımı sonuna kadar savunacağımdan emin olabilirsiniz.
Bir de lütfedermiş gibi aracın ilk bakımından ücret alınmayacağı gibi bir açıklama yapıyorlar. Aracımda şu an ABS, Hava yastığı, Emniyet Kemeri, Kaydırma Önleyici, Direksiyon Kutusu vs. Gibi can güvenliği açısından en önemli özellikler çalışmıyor. Can güvenliğinden endişe ederek bu aracı kullanmaya nasıl devam edebiliriz. Herhangi bir sorun ile uğraşmamak adına sıfır almış olduğum araç ile can güvenliğim nedeniyle şehirlerarası yolculuğa dahi çıkamıyorum.
Üretici, distribütör, Bayii olarak bu halde bu aracı kullanmamızı nasıl bekliyorsunuz. Eğer bu hatanın çözümü yoksa araçların toplatılması müşteri zararlarının maddi/manevi tazmin edilmesi gerekir. Ayrıca aylardır devam eden bu sorunun varlığını bildiği ve yazılım sorunu çözülmediği halde aracın satışına neden devam ediliyor ve satış esnasında bu sorunla ilgili alıcıyı bilgilendirilmiyor anlamak mümkün değil. Bu düpedüz tüketiciyi yanıltmak, satılan ürünün kusurunu gizlemektir.
Ayıplı veya hatalı aracın satılması sebebiyle her türlü hukuki yola başvuracağız, yarın gerekli yerlere ve muhataplara İhtarname çekip, Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi'ne dilekçelerimi vereceğim.
Skoda pişmanlıktır!

profile profile profile
08 Haziran 2023 09:30

Herhangi bir şekilde sorunun çözümü veya aksiyon hakkında tarafıma iletişime geçilmedi, önemsemiyorlar bile

Bülent
Bülent

Bu yorum beni Skoda almaktan şu an vazgeçirdi. Tam da karar vermişken almaya. Çok sağ olun paylaşım için.

Yusuf
Yusuf

Sonuç nedir

Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Kamiq Hayal Kırıklığı

Burcu