Fatih sonuçtan hiç memnun değil

04 Temmuz 2024 15:38

04.07.2024 tarihinde İstanbul Avek bayisinden aldığım 2024 model Kamiq aracımın panoramik cam tavanında çatlak çıktı, garanti kapsamında değişip değişmeyeceği bile belli değil, kusursuz marka diye aldık. Aldığımız gün sorunlar başladı, satış yapmaya kalksam değer kaybı diye sorunlar yaşayacağım, tarafıma acil dönüş yapılmasını, maddi manevi zararlarımın giderilmesini ivedi olarak talep ediyorum. Skoda ismine yakışmayan mevzularla uğraşıyoruz.

13 Temmuz 2024 15:42

Skoda genel merkezden aradılar, aracının sorunlu satıldığını kabul ederek garantiden değişim ve ücretsiz iki bakım hediye ettiler, kabul etmedim, koskoca Skoda sorunlu araç sattıklarını kabul ediyor ancak değişim yapmıyor, Skoda araç alacaklar iki kere düşünsün!

09 Temmuz 2024 19:57

Skoda Kamiq marka ve model aracımı bayiden aldıktan 5km sonra cam tavanda çatlak olduğunu fark ettim, hemen bayiye giderek durumu belirttim, servis çatlakta dış etken olmadığına dair rapor düzenledi, ayıplı mal olmasına rağmen bayi ve yüce auto a. Ş aracın misli ile değiştirilmesini kabul etmiyor, yasal haklarımı kullanacağım, ekte çatlak ve servis raporunu sunuyorum, Skoda diye güvendik, aldık, can güvenliğimiz yok, hâlâ çatlak tavanla geziyoruz, Skoda Kamiq alacaklar bu yorumları okusun, sonuna kadar her yerde yayınlayacağım.!

09 Temmuz 2024 19:53

05 Temmuz 2024 13:11
Skoda Kamiq 0 Araç Panoramik Cam Tavan Çatlağı!

Halen bir çözüm üretilemedi, 2-) Bayiide araç servise çekildi ve yetkili servis tarafından tutulan 04/07/2024 tarih, 32806 numaralı belgede “yapılan kontrollerde camın sol arka kısmında çatlak olduğu görüldü yapılan incelemelerde herhangi bir dış etkene rastlanmadı” şeklinde düzenlenmiştir. 3-) Servis tarafından düzenlenen 04/07/2024 tarih, 32806 numaralı belge, kendi çekmiş olduğum fotoğraflar ve videolar nazara alındığında tavan cam çatlağının üretici kaynaklı imalat hatası nedeniyle meydana geldiği, ayıplı mal olduğu ve kullanım hatasından meydana gelmediği açıktır. Aracı sıfır kilometre almış olmam göz önünde bulundurulduğunda söz konusu hatanın aracın orijinalliğini bozduğu, fiyatını düşürdüğü, ilerleyen zamanlarda aracı satmak istediğimde servis kayıtlarından ve diğer tetkiklerden söz konusu durumun meydana çıkacağı, beni maddi ve manevi olarak bir hayli yıpratacağı izahtan varestedir. 4-) 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un 8. Maddesinde de belirtildiği üzere; ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir. 5-) Tüketici bu durumda bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı veya onunla birlikte sorumlu olan imalatçı, ihracatçı ve maddede sayılan sorumlular tüketicinin tercihine konu bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. 6-) Bu nedenlerle bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarımdan; ayıplı aracın ayıpsız misliyle değiştirilmesini talep ederim. 6-) Yasal sorumluluklarınızı yerine getireceğinize inandığımdan yargı yoluna gitmeden durumu son ve bir kez daha tarafınıza iletiyorum,

13 Temmuz 2024 15:41

Yorumlar (5)

Samet

Aynı problem bende de oldu, hem de iddia ediyorum ki bayide de öyleydi ki aracı alıp bayiden çıktıktan 3 dakika sonra çekmiş olduğum selfiede ki o amaçla çekmemiştim gözüküyor. Üzen kısım şudur ki, o kadar para veriyorsun bu sonuçla karşılaşıyorsun. Sonuç plakanıza bakım tanımladım :) Neymiş değer kaybı yokmuşmuş. Neyse ki bendeki Skoda'nın değer düşüşünü ben belirliyorum. Gözümden düştü.

Samet

Evet. Garanti kapsamında değiştirilecek bir de hediye bakım. Değer kaybı yokmuş.

Fatih

Garanti kapsamından değiştirelim dediler mi?

Fedail
Fedail

Aynı sorun bugün bende de oldu. 15 gün önce aldım aracı. Sabah tavanı açayım dedim sol ön tarafında çatlak oluşmuş. Yarın servise götüreceğim. Bakalım ne saçmalayacaklar.

Sıfır mı aracınız

Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Alınan Aracın Panoramik Cam Tavanı Tekrar Çatladı: Değişim Veya İade Talebi

28 Mayıs 2025 21:29
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Sinan
26 Mayıs 2024 11:19