Memduha sonuçtan hiç memnun değil

Sincan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hakaret Eden Doktor

14 Haziran 2024 23:29

14.06.2024 Cuma günü saat 11.20'de Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk hastalıkları bölümüne 8 aylık kızımı öksürük ve ateş şikayeti ile Dr. *****'a müracaat ettim. Kızımın ekranda ismi yandığında içeriye girip kapıyı kapatacakken, dışarıda sıkıntı yaşadığı başka bir hasta yakını ile konuşmak için bana yüksek sesle, sert bir üslup takınarak 'Kapatmayın ya kapıyı, o da hasta' dedi ve telefon görüşmesine başladı. O esnada yenidoğan yoğun bakımda çalışan bir hemşireye 'Emzirme hemşiresi yerinde yokmuş, nerede bilmiyorum. Hasta yakını şikayet edecek' gibi sözler söyledi ve sonra bu gerginliğini bizden çıkarırcasına ilgisiz davrandı. Kendim de bir hemşire olarak bildiğim halde, kızımı gergin olduğu için sadece birkaç saniye muayene ettikten sonra aşıları tam mı diye sordu. Ben de yaptırmıyorum cevabını vermem üzerine 'Ben size bakamam, aşı yaptırmamışsınız. Bir de gelip bana bebeğimin ateşi, öksürüğü var diyorsunuz' gibi bir tabirde bulundu. Aşı olan çocuklarda ateş ve öksürük olmuyor mu? Beni bu şekilde yargılamaya çalıştı. Bebeğimin daha acil bir durumu olabilirdi. Bunu neden sadece aşıya bağladı? Oysaki kızım aynı zamanda diş çıkarma döneminde. Rahatsızlıkları dişten de kaynaklanıyor olabilirdi. Söylemeye çalıştım ama dinlemediği gibi, aşıyı yaptırmadığımı duyduğunda bebeğim ile ilgilenmedi. Ebeveyni olarak bunun kararını verecek olan benim, kendisi sadece hastası ile ilgilenmeliydi. Sonra ben yaptırmış olduğumu söyleseydim ne yapacaktınız diye sordum. 'CRP bakıp ona göre antibiyotik tedavisi başlayacaktım' cevabını verdi. Oysaki kızımın şikayetleri sadece dişten kaynaklı da olabilirdi. Doktor hanım, bir önceki hastanızın gerginliğini bizden çıkarıyorsunuz dediğimde yüksek sesle hakaretler ederek 'Gidin' dedi. Bir doktor kendisine müracaat eden hastayı geçerli bir sebep yokken bakmadığı gibi, hasta yakınına yüksek sesle, haddini aşan bir şekilde hakaretler yağdırarak 'Gidin' diyebilmeyi hangi yetki ile yapabiliyor? Sanki bizi kendi özel odasından mı çıkartıyor ki 'Gidin' diyebiliyor bize. Yoksa devletimiz tarafından 'Gidin' yetki belgesi mi verildi? Hasta ve hasta yakınlarına böyle davranması için mi yemin etti acaba? Benim çocuğuma bir şey olsa bunun sorumlusu kim olacaktı?

30 Ocak 2025 12:48

28 Ocak 2024 19:11
Nur sonuçtan hiç memnun değil

Sincan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Bekleme Süresi Ve İletişim Sorunu

03 Mayıs 2024 21:29