09 Mart 2024 00:24

15 gün önce Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde iki kişi gelerek, ben ve arkadaşlarıma 'Last Call to Education' adlı internet sitesine ait standın önünde dil kursu sunduklarını anlattılar. İlgilenmediğimizi belirtip yolumuza devam etmeye çalışırken, daha fazla ısrar ederek bu işlemden komisyon alacaklarını söyleyerek bizi üzdüler. Biz de dayanamayarak 14 günlük deneme süresi bulunan İngilizce dil kursunu alabileceğimizi ifade ettik. TC kimlik numaramızı, e-posta adresimizi ve telefon numaramızı verdik; hatta verdiğimiz bilgilerin çoğu doğru bile değildi. Ev adresi olarak KYK yurdunu yazdılar. Anne ve baba adı kısmına ise yanımızdaki arkadaşlarımızın isimlerini eklediler ve sarı bir kağıda imza atmamızı istediler. Bir aktivasyon kodunu aktif ederek 22.02.2024 tarihinden itibaren internet üzerinden sitelerine girip kursu deneyimleyebileceğimizi ve herhangi bir ücret ödememize gerek olmadığını ifade ettiler. Ancak kağıdı incelediğimizde 9500 TL'lik bir ücretin olduğunu gördük. Ücreti ödemek istemediğimizi belirttiğimizde, deneme sürecinden sonra eğer kursu almak istersek o zaman ödeme yapacağımızı söylediler. Deneme süresinin 6. gününde iptal etmek istediğimizi ve kursu almak istemediğimizi belirttik. Telefonla görüştüğümüz kadın, tamam diyerek geri dönüş yapılacağını söyledi. Ancak geri dönüş olmadı ve üstelik bugün arkadaşıma ulaşarak para talep ettiler. Yarın karakola giderek şikayette bulunacağız. Benimle birlikte yüzden fazla öğrenci arkadaşım da bu durumdan mağdur oldu. Gerçekten bizi mağdur ettiler.

Yorumlar (7)

Sevilay

Sorununuz çözüldü mü, bilgi verir misiniz?

Kader
Kader

Sorununuzu nasıl çözdünüz aynısı benimde başıma geldi ve 14 geçtiği için ödeme yapılması gerektiğini söylüyorlar ne yapmalıyım

Buse
Buse

Siz ne yaptınız ödediniz mi bende aynı durumdayım 3 aylık borcunuz var ödemezseniz yasal yollar dendi. Ödemeli miyim ne yapmalıyım lütfen cevap verin

Sevilay

Siz çözebildiniz mi sorunu?

Yasemin
Yasemin

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapın detylica bir yazi yazın ve yazdıklarınızı belgeleyin

Ozkan
Ozkan

Merhaba sorunu nasıl çözdünüz şu an ne aşamada

Ahmet
Ahmet

Merhaba yasemin 14günlük cayma hakkı içerisinde direkt Tüketici Hakem Heyeti'ne mi başvurmamız gerekiyor yoksa cayma hakkını attıktan sonra ararlarsa mı yapmamız gerek bu olay henüz bugün gerçekleşti ne yapmam gerektiğini söyleyebilirseniz sevinirim

13 Mart 2024 02:29
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

29 Mart 2024 17:50

16 Mart 2024 16:04