Yol Üzerindeki Çukur Nedeniyle Araç Hasarı Ve Maddi Kayıp

30 Aralık 2024 17:45

Sayın Yetkili,
29 Aralık 2024 tarihinde saat 21.00’da Yeniköy-Tarabya Caddesi'nde seyir halindeyken, 34 jb 9729 plakalı aracım, yol üzerinde hiçbir uyarı levhası bulunmayan ve şeridin ortasında yer alan derin ve büyük bir çukura düşmüştür. Bu olay sonucunda aracımın lastiği ciddi şekilde hasar görmüş ve patlamıştır.
Lastiğim, olaydan önce sıfır olup, yanak kısmından patladığı için tamir edilemez hale gelmiştir. Bu nedenle, yeni bir lastik almak zorunda kaldım ve maddi zarara uğradım. Ayrıca aracımın yolda kalması sebebiyle hem zaman kaybı yaşadım hem de psikolojik olarak manevi zarara uğradım. Benden sonra aynı çukurdan geçerek başka bir aracın da lastiği patlamış olup, durumun ciddiyeti ve tehlike arz ettiği açıktır.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 13. Maddesi uyarınca:
“Karayolları yapısını, trafik düzeni ve güvenliğini sağlayacak durumda bulundurmak, gerekli işaretlemeleri yapmak ve bu işaretlerin devamlılığını sağlamak ilgili yol yetkilisinin sorumluluğundadır.”
Yukarıda belirtilen hükme göre, yol üzerindeki eksikliklerin giderilmesi ve sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlamak, ilgili belediyenin yükümlülüğü altındadır. Ancak, bahsi geçen çukurun uyarısız ve tehlike arz eder şekilde bırakılması nedeniyle, tarafınızın bu olayda kusurlu olduğu değerlendirilmektedir.
Yaşanan olayla ilgili olarak gerekli video kayıtlarını ve hasarı belgeleyen fotoğrafları tarafınıza sunmaya hazırım. Zararımın karşılanmasını talep ediyorum.
Aksi takdirde, zararımı tazmin etmek üzere hukuki yollara başvuracağımı, bu süreçte tarafınıza ek maliyetler (mahkeme masrafları, avukatlık ücreti vb.) doğacağını belirtmek isterim.
Gereğini bilgilerinize sunar, mağduriyetimin bir an önce giderilmesini rica ederim.
Saygılarımla,

İBB Yüzünden Lastiğim Patladı

13 Eylül 2024 21:57

19 Mart 2024 12:09
buski-yol-calismasi-maddi-hasarli-kaza-3.pdf

31 Aralık 2024 16:49
Rögar Kapağı Yüzünden Patlayan Lastik
Sabri sonuçtan hiç memnun değil

14 Nisan 2025 11:09
yarim-kalan-yol-calismasi-magduriyeti-5.pdf