Sanovel İlaç Majezik Sprey Kullanım Bilgisi Karmaşası

18 Ekim 2024 17:1828.642

Majezik Oral Sprey, Çözelti yazıldı. Defalarca yazıldığında da yutmamam lazımsa yazmayınız demişimdir. Doktorlar dahi hemfikir değiller bu konuda! Prospektüse yazmanız gerekiyor!

Eczacı hanım, yutabilirsiniz sıkıntı yok, larenjitsiniz sonuçta, taa genzinizin aşağısına kadar inecek bu ilaç, nasıl geri tükürebilirsiniz ki?! Dedi bizzat.
Prospektüste püskürtüleceği ama yutulup yutulmaması gerektiği yazılmamış. Bir şikayete verilen cevabı okudum, açılıp içilmiyor denmiş. Çok güldüm. Hadi canım? İçilmiyor mu?!?

O kadar da küçümsemeyin insanları, komik oluyorsunuz. Bu bir kimyasal, bu bir ilaç! Ne doktor, ne eczacı kimse hemfikir değil! Geniz arkasına doğru sıkılan bir ilaç yutulmalı mı yutulmamalı mı?! Muadilleri yutulabiliyor? Bu Majezik bilgi eksikliği yüzünden umarım Sanovel'in de bizlerin de başı yanmaz!
1 kelimeyi çok görüyorsunuz.

Yutulabilir veya
yutulamaz.
Umursamaz açıklama yapmayın.
Hep bir kibir. Hizmete gelince sıfır.

21 Ekim 2024 15:55 (Şikayetten 2 gün sonra)

Sayın Begüm İ., Öncelikle bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Majezik Oral Sprey Kullanma Talimatı'nın başlangıç bölümünde “Ağız içine püskürtülerek uygulanır” yazılıdır. Şişenin açılarak içilmesi mümkün değildir. 30 ml Majezik Oral Sprey 0.075 g (75 mg) flurbiprofen içermektedir. Majezik Oral Sprey Kullanma Talimatı’nda nasıl kullanılacağı, uygulama yolu ve metodu detaylı yazılıdır ve şekiller de bulunmaktadır. “Majezik nasıl kullanılır?” kısmında “püskürtme yapılarak uygulanır” olarak belirtilmiştir. Aynı zamanda oral sprey çözelti şişesinin püskürtme dışında kullanılamaması için “Uygulama aparatlarının yerlerinden çıkarılmamasına özen gösteriniz” yazılıdır. Şekillerde de hem çözelti şişesi anlatılmakta hem de pompalama düğmesinin kullanımı gösterilmektedir. MAJEZİK nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Günde 3 defa ilgili bölgeye doğrudan 3 püskürtme yapılarak uygulanır. Uygulama yolu ve metodu: MAJEZİK oral sprey, çözelti ağızda ilgili bölgeye püskürtülerek uygulanır. Uygulama sırasında aşağıdaki yönlendirmeleri takip ediniz: I. MAJEZİK %0.25 oral sprey, çözelti şişesini dik konumda tutunuz. II. MAJEZİK %0.25 oral sprey, çözelti şişesinin başlık kısmında yer alan sprey kolunu nazikçe sağa veya sola çevirerek yatay konuma getiriniz. Uygulama aparatlarının yerlerinden çıkarılmamasına özen gösteriniz. III. İlk kullanımda, yüzden uzak bir yöne doğru tutarak, düzenli bir püskürtme elde edinceye kadar pompalama düğmesine birkaç kez basınız. IV. Başınız dik ve karşıya bakar pozisyonda iken, sprey kolunu ağız içerisinde ilgili bölgeye yönlendirerek pompalama düğmesine önerilen sayıda basarak uygulayınız. (Bkz. Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar) V. Uygulama sonrasında sprey kolunu tekrar aşağı bakacak pozisyona getiriniz. Şişeyi kutusuna yerleştirerek dik duracak şekilde saklayınız. Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla Sanovel

21 Ekim 2024 18:35

Bu cevap Sanovel firması çalışanı tarafından değil bir Robot yazılım tarafından veriliyor olmalı zira herkese aynı cevap iletilmiş. Bakın, benim okuma yazmam var. Prospektüsünüzü baştan sona okudum. İnsanlarla dalga geçiyorsunuz. İlaçlarınızı alanda kabahat. Neyse ya size neyse bana ne!? Yutulsun birinin başı yansın dava edilin siz uğraşın bana ne! Ne kullanırım ne kullandırırım içmeyin almayın densin olsun bitsin. Koskoca şirket insan sağlığı bu kadar değersiz demek ki sizin için?! Gayri ciddi cevaplar!

24 Ekim 2024 10:43

Sayın İlgili, T.C. Sağlık Bakanlığı Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Yönetmeliği gereği ilaçlar hakkında sağlık mesleği mensubu olmayan kişilere, yalnızca T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından onaylanan Kullanma Talimatı’nın (KT) içeriğinde yer alan bilgiler doğrultusunda dönüş yapılabilmektedir. Ürünümüzü sizinle paylaşmış olduğumuz açıklamamızda belirttiğimiz gibi kullanabilirsiniz. Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Sanovel

24 Ekim 2024 11:16

Cevabımızı alamıyoruz hala

Sezai
Sezai
28 Ocak 2025 03:03

Şişeyi açıp "kafaya dikip" içmiyorum. Eğer tehlikeli olsaydı sanırım gargara yaptığımızda da zarar verirdi. Ayrıca boğazın derinliklerinde olan soruna çözüm olsun diye kullanıyoruz. Ancak ağız için alerji olmasın diye kullanım sonrasında suyla gargara yapıp tükürüyorum. Ben sağlıkçı değilim, sadece kendi uygulamamı paylaştım.

Majezik Sprey Kullanım Talimatları Yetersiz Ve Anlaşılmaz

Samet
2 Ekim 2025 16:318.115

Majezik 15 ml ağız spreyini daha önce de kullandım ve her seferinde ilacı yutmak zorunda kaldım. Bugün tekrar reçete ile...

Sevda
15 Ağustos 2024 18:3631.626

Majezik %0.25 oral sprey çözelti. Prospektüste boğaza sıkılacak şekilde tarif verilmiş fakat boğaz olduğu için ve yutma ...

1 Destek2 Yorum

Sağlık Ocağında Yanıltıcı İlaç Bilgilendirmesi

Tuğba
21 Aralık 2024 06:5922.622

Sağlık ocağındaki doktorumuz bu ilacı verdi. Sonrasında baktığında Majezik sprey yutulur mu yutulmaz mı? Diye kaç kere s...

Sağlık Ocağında Yanıltıcı İlaç Bilgilendirmesi
2 Destek1 Yorum

Macrol Şurupta Tortu Sorunu

Macrol Şurupta TortuSorunu

Selva
Macrol Toz Şurubun Hali!

Macrol Toz ŞurubunHali!

Gizem
Sanovel İlaçta Kurt Var Dava Edeceğim!

Sanovel İlaçta KurtVar Dava Edeceğim!

Yalçın