Sanovel İlaç Ayra Plus Tansiyon İlacının Yan Etkileri

13 Ağustos 2023 03:19

Sanovel ilaç firmasına ait ayra Plus 16 mg tansiyon ilacını doktorun önerisiyle kullanmaya başladım. 2 senedir kullandığım ilaçta halsizlik, uyku bozukluğu gibi yan etkiler olmasına rağmen kullanmaya devam ettim. Ancak ayaklarımdan dizlerime kadar uyuşukluk, kan oturması, cilt altı yaraları çıkmaya başlayınca şüphelendim ve doktora gittim. Kardiyolog, bu ilacı kesmemi ve farklı bir tansiyon ilacı kullanmamı önerdi. İlacı değiştirdikten sonra ayaklarımdaki kanlanma kararması azalmaya, halsizlik azalmaya ve his kaybı da kaybolmaya başladı. Cildim de eski rengine dönmeye başladı. Bu ilacı kesmeseydim damarlarımın iflas edeceği anlaşılıyor. Bu ilaçları üreten Sanovel'e de şunu soruyorum: biz ilaçları denediğiniz denek miyiz?

22 Ağustos 2023 12:49 (Şikayetten 9 gün sonra)

Sayın Nüzhet Ç., Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak isteriz. Bildiriminiz alınmış olup kayıtlarımıza geçirilmiştir. Saygılarımızla,

Semra
Semra

Nüzhet bey, Hangi tansiyon ilacını kullanıyorsunuz şu an? Ne kadar süre içinde olumsuz etkilerini gördünuz? Doktorum da bana bugün aynı ilacı yazdı. Yazınızı okuyunca biraz tirstim açıkçası.

sanovel-ilac-ayra-plus-tansiyon-ilacinin-yan-etkileri-1.jpg
Nüzhet
Nüzhet

2 senedir kullanıyordum. Her 2 ayda bir ilacı kesecek kadar halsizleştim. Uyuşmalarım arttı En az 2 hafta ara verip norvasc 5 mg kullandım. O da bileklerde şişme yaptı ama uyuşma ve renk bozulması azalmıştı mg sı düşük olduğu için ve bilekte şiş yaptığı için kardiyologa gittim ve bana coveram verdi.

Apranax Plus Kullanımı Sonrası Şiddetli Mide Ağrısı Ve Yan Etki Endişesi

09 Ekim 2025 17:35
apranax-plus-kullanimi-sonrasi-siddetli-mide-agrisi-ve-yan-etki-endisesi-1.jpg

Apranax Plus'ı Kullanmadığında

14 Mayıs 2024 22:15
Beyza sonuçtan çok memnun

Abdi İbrahim Apranax Plus Yan Etkisi!

13 Eylül 2023 01:33