Sağlık Bakanlığı Epilepsi Hastalığı Raporu Sorunu!

03 Ağustos 2023 17:38

2011 yılından bu yana epilepsi hastasıyım, girdiğim her işte problem oldu ve şu an ise yine bir işimden hastalığım gerekçe gösterilerek işten çıkartılıyorum, engelli raporu almaya uğraştım sadece yüzde 5 verdiler, ne için yaşıyoruz biz, kimse sesimi duymuyor, kimse resmen beni görmüyor, yoruldum artık!

Semanur
Semanur

Kafamı çarpma sonucu sinir damarına aldım hasarla epilepsi tanısı ve tedavisi sürecim başladı. Fakat epilepsi nin bir çok çeşidi mevcut benim ki doğuştan olmadı için ve herhangi bir engel durumu olmadı için engelli statüsünde değilim iş tanımında fakat normal çalışabilir insan muamelesi de görmüyor damgalama etiketleme ile karşılaşıyorum. İşte epilepsisin vardiyalı çalışamaz ya bayılır makine kazaları yaşarsak korkusu fabrikalarda hakim, anaokulları çocukların önünde bayılırsan biz bu riski alamayız, bilgisayarlı işlerde ise yüksek ekran paneli ve ışıklar epilepside nöbet oluşturuyor biz %1 dahi nöbet riski olsa alamayız şeklinde bir muamele oluyor.

Nihal
Nihal

Merhaba bende epilepsi hastasıyım ve iş yerinde ufak bir kaza sonucu işimden çıkarıldım 1.5 sene çalıştım ve bana baskı yapılarak istifa yazısı yazdırdılar nasıl yol izleyelim siz neler yaptınız.

Sağlık Bakanlığı Epilepsi Hastalığı Mağdurları.

10 Haziran 2023 23:45

Sağlık Bakanlığı Epilepsi Hastaları Rapor Sorunu