Sağlık Bakanlığı Doktor Zorbalığına Hayır!

04 Eylül 2024 19:18

Amasya Taşova Devlet Hastanesi acil servis doktoru A**** T***** Y***** hastalara saygısızlık ediyor. Azarlıyor ve zorbaca davranıyor. Acil servise kan alma bölümü kapandığı için Dahiliye'nin ısrarı üzerine kan vermek için gittim. Gitmez olaydım! A. T. Y. Önce "görmüyor musun bir sürü hasta var" diye bağırdı. Ben acilde kan nerede, ne şekilde alınır bilmem. Sedyede yatan hastayla benim kan vermenin ne ilgisi var, anlamadım. Kanı hemşire alacak, üç tane sedyede hasta yatıyor, iki dakika. Sonra onlar da gitti. Dışarıda bekleyin, çağıracağız sizi demek çok mu zor. Sanki biz hastaneye girerken beynimize hastanenin işleyişi ile ilgili bilgiler otomatik yükleniyor gibi her şeyi bilmemizi bekliyorlar. Bir tanesi bana git sedimantasyon tüpü getir dedi. Ben şok. Sedimantasyon tüpü neye benzer bilmiyorum dedim. Ben getiremem, benim işim değil o dedi. Getirmezsen kan alamam dedi. Kan vermeden dönüp geldim. Bu rahatlık dünyanın neresinde var? Doktora şiddeti de onaylamıyorum ama hastaya zorbaca davranılmasını da karşıyım. Sağlık Bakanlığı derhal bu konunun üzerine gitmeli, ihtiyacı olan sağlık çalışanlarına nezaket dersi vermelidir. Doktordan saygı görmek için ölüyor olmak gerekmiyor.

Arzu
Arzu
30 Eylül 2025 11:14

Gelişme şu, şikayetçi olduğum şahıslar benden şikayetçi olup, hakaret ettiğim konusunda ifade verip, olay görüntülerinde hiçbir suç unsuru belirlenemedi halde şahsıma mahkeme tarafından sırf bu yalan beyanlara dayanarak hapis cezası verip para cezasına çevirdi. Vekalet ücretiyle birlikte 90 bin lira ödemek zorundayım. Üstelik kamera görüntülerinde şikayetçi olduğum şahısların bana hakaret ettikleri ve tehdit sözleri açıkça duyuluyor. Savcı şikayetine rağmen takipsizlik verdi. Bu süreçte taşındığım için evrak eski adresime gitti ve haberim olmadığı için itiraz edemedim. Yani Sağlık Bakanlığı'nın ardından Adalet Bakanlığı'nın da mağduriyetine uğradım. Hakkımı helal etmiyorum. Vatandaş olarak hakkımızı koruyacak adil kurumlardan mahrum bırakılmış durumdayız. Kurumların işlevi yok edilmiş.

Sağlık Bakanlığı Doktor Üslup/ Davranış Sorunu

06 Haziran 2024 20:51