Aile Hekimliği Tercih Kısıtlaması Hayalleri Yıkıyor

26 Ekim 2024 21:15

Sayın Sağlık Bakanımız "Aile Hekimliği benim için çok önemli, bu yüzden 45-65 arasındaki tüm puan alanlar sadece'Aile Hekimliği' tercih edebilir " diyerek son noktayı koymuş.
Böyle toptancı bir anlayış olur mu? Benim E*** Kızım çocuklarımı büyüteceğim "gerekçesiyle Aile Hekimliği uzmanlığını 2. Senenin sonunda bıraktı, istifa etti yani. Tam 6 sene sonra hayallerini gerçekleştirmek adına, bir taraftan anne olarak iki küçük çocuğun ve evin ihtiyaçlarını karşılamak, diğer taraftan da hayallerine ulaşabilmek için gecesini gündüzüne katarak tuş'a çalıştı. Çok yorulduğundan olsa gerek çok ağır romatizmal bir hastalık da geçirdi. Tüm bu zorluklara rağmen 61 puan aldı, tercihleri merak ve heyecanla beklerken sadece Aile Hekimliği'ni seçebileceğini öğrenince çok ama çok üzüldü.
Cumhurbaşkanımız "Aman nüfus artışı olsun"diye çırpınırken hem çalışıp hem de çocuk sahibi olan hanımlara verilen değer bu mu olmalı Allah aşkına? Gencecik, yetişmiş insanların hayallerini yıkmak bu kadar kolay mı olmalı?
Sayın bakanımız kararınızı tekrar gözden geçirin lütfen, En azından anne olanlar farklı değerlendirilebilir. Çocuklarımız bu muameleyi hak etmiyor, aileleri olarak biz de...

Selam ve dua ile.

Sağlık Sisteminde Hasta Hakları Ve İletişim Sorunları

26 Mart 2025 10:21

Çocuğumun Aile Hekimi Keyfi Olarak Değiştirildi, Mağdur Edildik!

24 Temmuz 2025 15:29

Aile Hekimliği Rapor Ücretlerinde Ödeme Sistemi Sorunları