Diş Polikliniğinde Kaplama ve İade İşlemleriyle İlgili Şikayet

11 Aralık 2024 19:26

Safa Diş Polikliniği isimli, Dereyolu Caddesi'nde Safa Hastanesi karşısında bulunan kurum hakkındaki şikayetimdir.
Dişim çürüdüğü ve kırıldığı için evime yakın bir dişçiye gittim ve bana dürüstçe dişin çok çürümüş, muhtemelen kökünde de kırık vardır. Ben buna kaplama yapamam, hepsini çekip implant yaparım ama Endodonti uzmanına gidersen kurtarabilirsin dedi. Uzmana gitmeden yolumun üzerinde olduğu için Safa Diş Polikliniği'ne gittim ve K*** isimli doktor ile görüştüm. Kendisine durumu izah edip implant istemediğimi, sadece kaplama istediğimi söyledim. Bunun için uzmana gitmemi söylediler ama size de danışmak istedim dedim. Kendisi bana filme bakıp hayır sorun yok, her zaman yaptığımız işlem dedi. Ben de sözüne itimat edip sadece kaplama yapılacağı, implant istemediğimi söyleyerek kabul ettim ve 8500 TL ödedim. Doktorum K*** hekimde ve tedaviye başladı. Kaplama dişi taktı ama en ufak bir çiğneme hareketi bile yapamıyordum, kaplamayı tekrar söktü. K*** ve K**** isimli iki hekim dişime baktı. K**** isimli hekim sözde daha tecrübeli olmasına rağmen mantıklı bir açıklama getiremedi. Tam iki ay boyunca her hafta randevuya gittim. Üzerimde üç dört çeşit yöntem denedi, sanki bu alandaki ilk hasta benmişim gibi. Benim işimi aksattı, yemek yememi engelledi, aylarca ağzımda ilaç kokusuyla dolaştım. En son gelinen noktada ağrının sebebini bile saptayamayıp dişi çekmemiz, implant yapmamız lazım dedi. Ben size implant istemiyorum, zaten bu sebeple sizinle anlaşma yaptık. Beni iki ay oyaladınız, zahmet ve acı verdiniz, o halde paramı iade istiyorum dediğimde muhasebedeki tamamen işi para olan S**** isimli şahısla konuşmamı söylediler. Şahıs, kanal tedavinin yapıldığını, bu sebeple onun parasını kesip bana 5000 TL verebileceğini söyledi. Ben sizinle sadece kaplama için konuştum, siz yapamadınız, hizmet karşılığını alamadım. Ben şimdi başka bir doktordan implant yaptırmak istesem sizin yaptığınız kanal tedavinin ne anlamı var dediğimde verecek mantıklı bir sözü olmamasına rağmen kendini savundu. Ayrıca ilk sözleşmede neredeyse %30’luk bir indirim yaparken iade kesintisi olarak kanal tedavi ücreti normalde 3750 TL ama sizden 3500 TL keseceğiz gibi sadece %6 civarı bir indirim yaptı. Sağlık kurumu ile alakası olmadığını düşündüğüm, benim fikrimce açıkça ve sadece ticarethane olan ve ayrıca yine benim düşünceme göre etik dışı bir ticarethane olan bu kurum ile tecrübelerim bunlardır. Kaymakamlıktan suç duyurusunda bulundum, sonucunu beklemekteyim.

Cephe
Cephe
24 Aralık 2024 15:37

Şikayetten sonra eski danıştığım doktora ve baksa bir doktora daha gittim, benden kanal tedavi yapıldığı için onun ücret iadesini yapmamışlardı ama kanal tedavi yarım yapılmış dişin köküne kadar inilmemiş dendi iki doktor tarafından da. Mantık dışı bile olsa kendilerini savundukları kanal tedavi bile tam yapılmamış.

Yanlış Bilgilendirme Sonucu Diş Kaybı

06 Nisan 2025 11:17
Yanlış Bilgilendirme Sonucu Diş Kaybı
Bekir sonuçtan hiç memnun değil

Memorial Hastanesi Diş Bölümü Hakkında

24 Haziran 2024 17:44

Medipol Sağlık Grubu Sorun Yaşama

08 Kasım 2023 09:48

12 Ekim 2024 15:16
Diş Teli Tedavisinde Yaşanan Sorunlar Ve Kötü Muamele
Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

Safa Hastanesi Alman Marka İmplant İsterken, Başka Bir Marka İmplantı Lütfetmişler.

12 Ağustos 2023 17:25