Ozan sonuçtan memnun

Yeni Araçta Bitmeyen Ses Sorunları

Yeni Araçta Bitmeyen Ses Sorunları
30 Kasım 2024 05:27

Renault Clio Alpine 2024 model aracımı Ekim 2024 tarihinde teslim aldım ve şu an 2000 km civarında. Fakat aracın sürücü koltuğuna oturulduğunda, koltuktan hareket edildiğinde gıcır gıcır yay sesleri geliyor. Yol boyunca yay sesi dinliyorum. Bir diğer rahatsız edici sorun ise konsol ekranının çevresinden sürekli olarak tıkırtı sesleri geliyor. Bağlantı noktalarından dolayı araçta sessizlik içerisinde seyir etmek mümkün değil. Bağlantı ve montaj noktalarına yalıtım ürünleri koyulmamış gibi. Son olarak, yerli yersiz yerde kendi kafasına göre çalışan sık sık 'park sensörlerini kontrol ettiriniz' veya 'görüş yok' uyarısı veren park sensörleri, trafikte olmadık yerlerde öterek insanı panik yapmaya sevk ediyor. Bu şikayetlerim için Renault müşteri hizmetlerini aradım. Şikayetlerimi belirttim, evime en yakın yetkili servis için randevu vereceklerini ve kayıt ettiklerini bildirdiler. Gün içinde veya bir sonraki gün randevu için mutlaka dönüş yapacağız, bilgilendireceğiz diye bilgi verildi. Bugün 3. gün bitti, ne arayan var ne de soran. Bu 2-3 aylık, 2000 km'de olan sıfır aracın sorunlarıyla ivedilikle ilgilenilmesini rica ediyorum!

02 Aralık 2024 11:12 (Şikayetten 2 gün sonra)
15 Mart 2025 09:05

Teşekkürler

27 Mart 2025 01:15

Renault/Dacia Nesil Otomotiv - Şişli Ekim ayında teslim aldığım 6 bin kilometrede olan aracımın koltuk sorununa bir türlü çözüm bulamadı. En kibar şekli ile işini yerine getirme konusunda çok eksiği olan bir servis, 8 kere araç servisi ziyaret etti ve hepsinde sorun çözüldü denildi. Hiç birinde çözülmedi. 8 kere giderek hem zamanımı çaldılar hem de boş yere enerjimi. Ortada olan bir sorunu sahiplenmediler ve hep normal olabilir, bakmamız gerekiyor gibi söylemlerde bulundular. Kendileri bu kadar ziyarette akla ziyan çözümler buldular kendilerince, koltuğun içinden gelen ses için keçe koymak, koltuğu wd-40 yağına boğarak sesi gidermeye çalışmak en son ise koltuk iskeletini değiştirmek. En basit çözümü koltuk değişiminin sağlanmasıydı defalarca talepte bulunmama rağmen farklı farklı çözümler buldular. İskelet değişiminden sonra ise sorun tekrar ettiği için tekrar servisi ziyaret ettim Renault genel merkez video rica etmişti. Servise gittiğimde genel merkez video talebi konusunda bir haberdardı. Sabah mesai saatinden önce gitmiştim. Hemen servisin önünde video alınmasını rica ettim böylece bende işime yetişecektim. Fakat kaba, ilgisiz ve üstten tavrı ile Sinan Bey adında bir beyefendi, aracı ısrarla servisin içine almak istedi. Durumu izah ettim fakat kendisi işi yokuşa sürerek uzattı ve sonucun da bende 8 kere servise gitmiş olup ve sorunumun çözülememesinden verdiği öfke ile kendilerinin bir sorunu çözemediğini artık bu durumdan sıkıldığımı söylediğimde kendisi de bana çıkışarak bana hizmet vermeyeceğini başka servise gitmemin gerektiğini ve koltukta sorun olmadığını benim bu sorunu kendimce ürettiğimi söyledi. Sırtınızı yaslanıyorsunuz çok normal koltuktan ses gelmesi gibi saçma sapan söylemlerde bulundu. Gerçekten markadan da servislerinden bu tavır yüzünden soğudum. Kendilerinin çekmediği ve onlara göre sorunsuz olan koltuğun videolarını diğer Nesil otomotiv şikayetinin altında incelemenizi rica ederim. Kesinlikle bu servis zaman kaybı.

Yorumlar (6)

Samet
Samet

Kardeşim multimedya icindenmi klimanın icindenmi sürekli tıkırtı 2 parça birbirnine vuruyomus gibi ses bizde de var nasıl çözdünüz

Ozan

Merhaba, maalesef çözüm yok. Wd-40 biraz idare ettiriyor. Kronik bir sorun.

Süleyman
Süleyman

Multimedyadan gelen sesle ilgili bir çözüm üretebildiler mi?

Muhammed

Çok teşekkür ederim cevabınız için iyi günler diliyorum.

Muhammed

Merhabalar hocam ben de aracımı alalı henüz 1 ay olmadı koltuktan gelen gıcırtı problemi bende de var servise gösterdim koltuğu söküp parçalara ayırıp keçe falan koyup bir bakalım olmazsa bozuk parça varsa talep ederiz dediler fakat ben henüz araç 1 aylık daha 600 km de olduğu için yaptırmak istemedim siz bu problem ile alakalı nasıl bir yol izlediniz ve çözüm bulabildiniz mi?

Ozan

Muhammet Bey merhaba, bende çözüme yeni kavuşturdum daha 2 gün oldu. Renault kendi yetkili servisine teslim ettim aracı, koltuğun ses sorununu giderildi, ben değişim sağlanmasını istedim. Fakat öncelikle olarak onarım olması gerekiyormuş eğer çözülemez bir sorun ise de o zaman koltuk değişimi yapabiliriz dediler. Şu an sorun çözüldü, koltukta Herhangi bir rahatsızlık veya oturma düzeni değişikliği yok. Aynı durumda içerik olarak ne yapıldı bilmiyorum. Ama koltuğun söküleceğini söylediler. Muhtemelen benzer bir çözüm kullanılmış olabilir.

Recep sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araç, Bitmeyen Sorunlar Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti

Recep
27 Aralık 2024 00:04

Renault Clio Techno: Bitmeyen Sorunlar Ve Çözümsüz Servis

Yüksel
16 Şubat 2025 15:06
Emrecan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio 5 Alpine Sıfır Araç Hüsranlığı

Emrecan