İsmail sonuçtan hiç memnun değil

QNB Sigorta Akıllı Hayat Sigortası Mağduriyeti

QNB Sigorta Akıllı Hayat Sigortası Mağduriyeti
03 Şubat 2024 16:46

15 yıldır müşterisi olduğum QNB Finansbank'ta müşteri temsilcimin beni arayarak bana sunduğu poliçeyi 2 ay sonra iptal edebileceğimi ve iptal ettiğimde yatırdığım parayı geri alabileceğimi düşünerek kabul ettim. Bu işlemin ardından poliçeyi satan kişi, sigorta tarafından arandığımda onlara 'evet' dememi tembihledi ve ben de sigorta firması beni aradığında poliçe hakkında bilgim olduğunu söyleyerek onay verdim. 2 ay sonunda poliçeyi iptal etmek istediğimde, poliçeden 1 yıldan önce çıkıldığında yatırdığımız paranın tamamını iade etmeyeceklerini ve tamamen sigortada kalacağını, 1 yıl sonra çıkıldığında ise yatırılan tutarın sadece yarısının ödeneceğini söylediler. Aylık yatırılan tutar 100 dolar olduğundan, 2 ay boyunca yatırmış olduğum 200 dolara sigorta firması tarafından el konulmuş oldu. Kendi ana paramızın iade edilmemesi kabul edilemez bir durum. 15 yıldır müşterisi olduğum bankaya ve bankanın temsilcisine güvenerek 'evet' dedim ve sonunda yatırdığımız para iade edilmiyor. 12 yıl kalma zorunluluğu olduğunu ve her ay 100 dolar ödeyemeyeceğimi izah etmeme rağmen, kişisel çıkarı için beni yanılttığını düşünüyorum. Bu kişi beni şahsi telefonundan arayarak bu işlemi yapmıştır. Sigorta ise sadece kendi arama kayıtlarını dikkate alarak, onlara 'evet' dememi önemseyerek iade ödemesi yapılmayacağını belirtiyor. Bu konuda hukuki hakkımı aramaya devam edeceğim.

05 Şubat 2024 09:10 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz şikayetiniz incelenmeye başlanmış olup, konuyla ilgili tarafınız ile en kısa sürede iletişime geçiyor olacağız. Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Saygılarımızla QNB Sağlık Hayat Sigorta ve Emeklilik A.Ş.

İsmail
İsmail
05 Şubat 2024 09:13

Merhaba şikayetimi dikkate alıp sorunumu çözmenizi temenni ediyorum. Bir önce yanlış beyanla yapılan sigortamın iptalini ve ödeme iadesini talep etmekteyim bana yapılan geri dönüşlerde hiçbir şekilde para iadesi yapılamayacağı ve yapmış olduğum 200 $ ' rin iptal etmem durumunda sigortaya ait sigorta hesabında kalacağını beyan ediyorlar yatırdığım para sizin tarafından bir gelir etmiş değilim kendi ana paramın iadesini talep etmekteyim sadece. Teşekkürler

13 Şubat 2024 09:57

27777107 kayıt numaralı şikâyet ile ilgili , Müşterimiz ile görüşülerek gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Değerli Müşterimiz, Saygılarımızla QNB Sağlık Hayat Sigorta ve Emeklilik A.Ş.

Hamza sonucu yetersiz buldu

Yasal Hakkım Olan Sigorta İptali Ve Ücret İadesi Reddediliyor

07 Ağustos 2025 12:02

27 Haziran 2025 12:12
qnb-sigortadan-geri-odeme-ve-police-iptali-talebime-cevap-alamiyorum-2.jpg
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

QNB Akıllı Hayat Sigortası'nda Yaşanan İletişim Ve Güven Problemi

23 Mayıs 2025 16:43