Yağmur
09 Temmuz 2024 17:37

29.03.2024 tarihinde, Trabzon Cevahir Alışveriş Merkezi Puma mağazasından 1 adet Puma spor ayakkabı aldık. Ancak spor ayakkabının arka bilek iç kısmı 20 gün içerisinde yırtıldı. O sırada il dışında olduğumuzdan 10.05.2024 tarihinde spor ayakkabıları, şikayetimizi bildirmek suretiyle Puma bayisine teslim ettik. Ayakkabıların her gün giyilmemesine ve hatta deformasyona sebep olabilecek herhangi bir spor aktivitesinde de kullanılmamasına rağmen oldukça kısa bir süre içinde deforme olduğunu, uygun çorapla ve çekecekle giyildiğini ve dahası bir üniversite öğrencisi tarafından kullanıldığını söyledik. Ayrıca sol ayak ön burun kısmı boyunca, yarım milim genişliğinde farklı bir renk tonu olduğunu da ilave ettik ve değişim talep ettik. 27.05.2024 tarihinde ret yanıtı ile ürün tarafımıza teslim edildi. Akabinde Puma müşteri hizmetleri ile yaptığımız görüşmede, 20-30 gün gibi kısa zaman zarfında ortaya çıkan tüm deformasyonlarda ürünlerin mutlaka “Puma” tarafından değişimine gidildiği söylendi. Ancak Puma ürününü aldığımız mağazanın kurumsal mağaza olmadığını ve bu yüzden değişim yetkisinin “Puma” tarafından kendilerine verilmediği ilave edildi. Ben de kendilerine ürünü "Puma" mağazasında aldığımı, mağazanın kapısında kocaman büyük harflerle Puma yazdığını, mağazanın iç ya da dış kısmında herhangi bir yerde ya da faturada, mağazanın kurumsal “Puma” mağazası olmadığının belirtilmediğini, bizim vatandaş olarak böyle bir bilgilendirilme yapılmazsa (sözlü ya da yazılı) bunu hiçbir şekilde bilemeyeceğimizi, bilmemizin de beklenemeyeceğini ifade ettim. Açıkça bu durumda bizim muhatap olarak kabul edeceğim kurum; "Puma" yetkili kurumsal merkezidir. Kurumsal bir mağaza olmayan bir mağazanın, “Puma” kurumsal mağazası gibi "Puma"NIN adını ve logosunu, mağaza adı olarak kullanan bir bayinin, sorumluluğu da açıktır ki buna izin veren, "Puma" yetkili kurumsal merkeze aittir. Bütün bunların ötesinde; alınan spor ayakkabı, bir “Puma” ürünüdür. Ve böylesi kısa süreler içinde ortaya çıkan deformasyonların ve ön kısımdaki renk tonu hatasının, ancak bir imalat hatası olacağı da açıktır. İstek ve talep: “Puma” spor ayakkabının sorumluluğunun “Puma” yetkili kurumsal merkez tarafından üstlenilerek, tarafımıza bildirilecek İstanbul’daki bir yetkili kurumsal şubeye teslimi ve bu anlaşılmayan mağduriyetin giderilerek, yasal yollara başvuruya gerek kalmaksızın, “Puma” spor ayakkabının değişiminin gerçekleştirilmesidir. 09.07.2024

İletişim: 0533******34

10 Temmuz 2024 17:40 (Şikayetten 1 gün sonra)

Sevil
29 Ağustos 2025 13:00

Edanur
18 Aralık 2024 17:51
Baha sonuçtan hiç memnun değil

Baha
04 Mart 2024 15:26