Banu sonuçtan hiç memnun değil

Tur İptali Ve Geri Ödeme Sürecinde Mağduriyet Yaşadım

13 Kasım 2024 11:33

TÜRSAB’a bağlı bir Tur Firması olan Pangea Voyage, sonradan adını Pozitif Turistik Servis Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi olarak değiştiren firma ile, 19.02.2024 tarihinde katılımcı olarak bir anlaşma gerçekleştirmiştim.
Katılmayı planladığım “Masalsı Avrupa” turunun tarihleri 17-31 Ağustos 2024’tü. Ancak tur adı gibi masal oldu. Çünkü tur iptal edildi. Üstelik turun iptal edildiğine dair tarafıma herhangi bir bilgilendirme mesajı dahi gönderilmedi. Bilgi almak için kendilerini aradığımda, turun iki hafta önce iptal olduğu ve tüm katılımcılara mesaj gönderildiği bilgisi verildi. Benim hiçbir şekilde haberim olmadığını, valizimi bile hazırladığımı, uçak ve tren biletlerini aldığımı kendilerine belirttim. Bana haber verilmemesi konusunda çok üzgün olduklarını hem maddi hem manevi tüm kayıplarımı bir hafta içinde karşılayacaklarını belirttiler. Bunun üzerine ben de beklemeye karar verdim. Bir hafta sonra aradığımda yurt dışındaki otel vs. İade süreçlerinin devam ettiğini en geç bir hafta içinde paramı güncel kur üzerinden geri ödeyeceklerini beyan ettiler. Birçok katılımcının şikayet kanallarına başvurduğunu öğrenmeme rağmen bir hafta daha beklemeye karar verdim.
3. Hafta geldiğinde, beyan ettikleri şekilde hala herhangi bir ödeme yapılmadığından iletişim numaralarını aradığımda ne yazık ki ne aramalarıma ne de mesajlarıma cevap bile verilmedi. Ben devlet memuru olarak görev yapmaktayım. İki haftalık yıllık iznimi bile zar zor almışken, hem tatil planım altüst oldu, hem maddi hem de psikolojik olarak mağdur edildim, bu yüzden başka bir tatil planı da yapamadım. Üstelik 2025 yılı için hala tur satmaya çalışıyorlar.
Sözleşmenin 21. Maddesinde geçen; “Program başlangıcından önce gerçekleşen zorunlu iptallerde, katılımcı tarafından ödenen tur bedeli en fazla üç ay içerisinde iade edilir, ” ibaresinden dolayı, 3 aylık süreyi beklemeye karar verdim. Bu arada O**** bey ile belirli aralıklarla yaptığım görüşmelerde her seferinde bana mağduriyetimin çok kısa süre içerisinde giderileceği bilgisi verilerek üstelik geri ödeme için her seferinde net tarihler verilmek suretiyle oyalandım. Konkordato ilanı yapan Tur acentası hakkında şikayetçiyim. Maddi kaybımın güncel kur üzerinden geri ödenmesini Konkordato ilanı yapan Tur acentası hakkında şikayetçiyim. Maddi kaybımın güncel kur üzerinden geri ödenmesini talep ediyorum. Bütün şikayet kanallarına bildirim yaptım. Savcılığa da suç duyurunda bulunacağım.

Hilal
Hilal
Benzer Şikayeti Var

Aynı durumu yaşadım firmayla. Herhangi bir geri dönüş veya çözüme ulaştınız mı?

Büşra sonuçtan hiç memnun değil

07 Ağustos 2024 09:50

Pangea Voyage Masalsı Avrupa Turu İptal Ve İade Sorunu