Kadir sonuçtan hiç memnun değil

13 Ekim 2023 17:03

Merhaba, İstanbul Mepa Otomotiv Peugeot bayisinden 31.08.2023 tarihinde ödemesini peşin olarak yaptığım sıfır 2023 Model Peugeot 208 aracımı 11.10.2023 tarihinde bayiden teslim aldım. Teslimattan hemen sonra aracımda birtakım kusurların olduğunu fark ettim, incelemelerim sonrası ekteki görselleri ile birlikte tespitlerimi aşağıda görebilirsiniz.
Aracın tavanında mat bir görüntü var, tavanın sol ön tarafında gözle görülür şekilde zımpara izleri ve çizikler mevcut. Tavan ile kesinlikle oynandığını ve bir işlem yapıldığını düşünüyorum.
Aracın sağ direk kısmında boya mikronu 70-80 civarı çıkıyorken sol direkte 100-110 aracı ölçülmektedir.
Aracın sağ ön çamurluğunda iç kısımlardaki civataları ile oynanmış belirgin bir şekilde civata üzerlerinde deformeler mevcut çamurluğun direk ile birleşen kısmındaki civata ise gözle görülür şekilde sökülüp takılmış ve yerine uygun olarak takılamadığından ciddi anlamda çamurluk sacında deforme oluşmuş. Net bir şekilde cıvatanın söküldüğü görülüyor. Çok net bir şekilde görülüyor ki sağ ön çamurluk ve sağ ön kapı ile ciddi bir şekilde oynanmış ve değiştirilmiş.
Sağ ön çamurluğun kastırması sonucu sağ ön kapı da zarar görmüş ve kapının alt tarafını kastırarak deforme oluşmuş ve boyayı kaldırmış. Ayrıca sağ ön çamurluk ve sağ ön kapı dıştan bakıldığında çok dengeli ve ayarlı görülmüyor, diğer taraf ile kıyaslandığında belirgin şekilde bu 2 aksam ile oynanmış ve değiştirilmiş.
Ön panelin 5 adet civatası mevcut, motor kaputunu açtığımızda ön kısımda görülen bu civatalar da sökülüp takılmış, civata başlarında ciddi deformeler var söküldüğü çok belli.
Motor kaputu açma mandalı iç kısımdan deforme olmuş ve zorlandığı için kaputun kilitle birleşen kısmında deforme oluşturmuş.
Sol ön çamurluk ile sol ön farın birleştiği yerde iç kısımda gözle görülür deforme mevcut.
Aracın iç kısmında ön göğüsün altındaki cepte çok fazla çizikler ve deforme olmuş daha önce bu alana birçok kez bir şeyler koyulduğu çok belli o cebi ciddi anlamda deforme etmiş.
Stepne sıfır değil üzerindeki kapak bile boşta civataları gelişigüzel içerisine atılmış boşta civata da mevcut içerisinde.
Peugeot gibi otomotiv sektöründe dünya devi bir markadan almış olduğum sıfır bir araçta bu tür kusurların olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Kusurlu bir mal almış olduk ve satış süreci esnasında aracı göremediğimiz için hiçbir şekilde bir bilgilendirme de yapılmadı. Belirtmiş olduğum tüm bu kusurlara istinaden mağduriyetimin ivedi olarak giderilmesini rica ediyorum.

profile profile
16 Ekim 2023 08:53
Peugeot Sıfır Araç Alımında Kusurlu Mal Satılması

Merhaba, Araçta rastladığım bir kusuru daha iletmek istiyorum. Sol şoför kapısı fabrikasyon ayarında değil. Resimlerden de görüleceği üzere kapı kapandığında araç içerisinden ön konson ile birleştiği yerde neredeyse 1 parmak girecek kadar boşluk var dıştan bakıldığında sol arka kapı ile zaten ayarda durmuyor kesinlikle. Zaten civataları ile de oynanmış. Sol kapılarda da bir işlem yapılmış araçta. Mağduriyetimin acil giderilmesini istiyorum.

Zübeyde
23 Ağustos 2023 09:43

2023 Model Peugeot 208 Sıfır Araç Alımında Boyalı Çıktı

Korhan
17 Temmuz 2023 10:02

03 Nisan 2025 15:50
Peugeot 208: Boya Sorunu Ve Yavaş İlerleyen Çözüm Süreci
Emre sonuçtan hiç memnun değil

07 Temmuz 2023 17:36
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

04 Ocak 2024 15:49
Peugeot Pişmanlık Alırken Duşunun