Kutay sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot AdBlue Arızası Arkasında Durmadı.

30 Temmuz 2024 15:56

2018 model Peugeot 2008 arabamın 28.07.2024 tarihinde Marmaris tarafında AdBlue arızası verdi ve 1100 kilometre sonra arabanın tamamen duracağını, marşa basmayacağını bildirdi. Bunun üzerine Marmaris'ten Ankara'ya Peugeot bayisine geldim ve arabanın arızasının giderilmesini talep ettim. 42.000 TL ücret çıkarttılar. 35.000 TL civarında malzeme parası, geri kalanı da işçilikmiş. O sırada internetten biraz araştırma yaptığımda AdBlue arızasının Peugeot Citroen grubunda sık sık olduğunu, çıkış yılına bakılmaksızın her arabada arızanın çoğunlukla görüldüğünü öğrendim ve kronik bir sıkıntı olduğundan bahsediliyor. AdBlue tankını değiştiren birçok kişi iyi hal indirimi (iyi niyet indirimi) adı altında %70 oranlarında indirim aldığını okudum. Aynı şekilde ben de Peugeot'tan bu indirimi almak için başvurdum ve bana arabanın bakımlarını serviste yaptırmadığım için Peugeot'un desteğinden yararlanamayacağımdan bahsettiler. Şöyle bir gerçek var: Arabayı bakıma götürdüğümüzde AdBlue tankı açılıp kontrol ediliyor mu? Bakımı yapılıyor mu? Hayır! O zaman ben bakımı yaptırsaydım bu arıza gerçekleşmeyecek miydi? Allah'ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok. Peugeot malının arkasında durmadığı anlamına geliyor.

31 Temmuz 2024 12:04

Peugeot müşteri Temsilcisinden geri dönüş oldu ve arabanın garantisi bitmesine rağmen bakımlarını Peugeot servislerinde yaptırmadığım için coğu arabada görülen AdBlue arızasına (internetteki forumlarda coğu Peugeot kullanıcısı kronik olduğundan bahsediyor) herhangi bir destek sağlamayacaklarını belirttiler. Teşekkür ederim Peugeot satmış olduğun arabanın arkasında durmayıp bu kadar masrafı bana ödettiğin için!

Cenker
07 Kasım 2023 17:42
Özcan sonuçtan hiç memnun değil

Özcan
28 Temmuz 2023 13:28
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 308 AdBlue Arızası

10 Eylül 2024 20:06
Erdinç sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Rifter Kronik AdBlue Arızası

Erdinç