Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kızımı Öldüren Hastane

28 Mayıs 2024 18:08

Ben Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşireyim. Kızım Z***** İ*** A****'a 16 Aralık'ta beyin MR çektirdik. Beyin MR sonucunda beyincik sarkması olduğunu öğrendik. Bunun neticesinde birçok araştırma yaptım. Ankara ve Antep'e gittik, en iyisi olsun diye. Sonunda İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Prof. A**** D****'yı bulduk ve şifa için yürüyen, gülen, konuşan kızımı sevk edilerek 30 Nisan günü uçakla İstanbul'a gittik. Prof. A**** D****'ya muayene olduktan sonra doktor yatış yapacağını, ameliyat edilmesi gerektiğini, ameliyatın zor olmadığını, ameliyatın 2 saat süreceğini ve 4-5 gün sonra taburcu edeceğini söyledi. Çocuğum 2 Mayıs günü ameliyata alındı. 2 saat sürer denilen ameliyat 6 saat sürdü ve kızım entübe şekilde yoğun bakıma alındı. Hep bize iyi olacağını söyledi doktor fakat yoğun bakım doktoru hayati tehlikesinin olduğunu, ameliyattan çıktığından beri durumunun kötüye gittiğini söyledi. Bize hazırlıklı olun, bugün yarın gider denildiği zaman dünyamız yıkıldı. Yürüyen, konuşan kızımızı şifa ararken ve ameliyatın kolay olduğu söylenirken bunları duymak, görmek içimizi çok acıtıyordu. Ben de hemşire olduğum için her zaman e-nabızda sonuçlarını takip ediyordum ve durumu gittikçe kötüleşiyordu. Yavaş yavaş organlar, kaslar ölüyordu. Ameliyatın ilk gecesinden itibaren düşmeyen ateşleri vardı. Ağır ilaçlarla ancak 38'e düşüyor ve nabız 200 atıyordu. Nöbet geçirmeyen çocuğum nöbet geçirdi. Kalp ilaçları verilmeye başlandı çünkü kalbi dayanmıyordu, beynine kan gitmemeye başladı. Beyin kötüleşti. Bunlara rağmen beyin cerrahi doktoru daha iyi olduğunu söylüyordu. Hep bizi oyalama politikası içerisindeydi. Kendisi bile ameliyat sırasında beyinciğin kendiliğinden şiştiğini, hatanın kendisinde olduğunu, hata olmazsa yürüyen, konuşan çocuğun bu duruma gelemeyeceğini söyledi. Bu hata ise çocuğumun hayatına mal oldu. 8 Mayıs günü kızımın kalbinin durduğu söylendi. 4 saat müdahale edilmesine rağmen ne yazık ki kurtaramadık. Şifa için el ele geldiğim kızımı ne yazık ki 8 Mayıs günü tabutuyla Urfa'ya geri geldik. Otopsi yaptırdık. Şikayetçi olduk. Daha fazla kimsenin canını yakmasın, şikayetçiyim.

Güneş sonuçtan hiç memnun değil

Hastanede İhmal: Kızımın Hayati Tehlikesi

03 Ocak 2025 13:56