Elif sonuçtan hiç memnun değil

Gebelikte Yetersiz Müdahale Sonucu Yaşanan Sorunlar

Gebelikte Yetersiz Müdahale Sonucu Yaşanan Sorunlar
29 Kasım 2024 00:22

28 haftalık gebeyken kabızlık sebebiyle hastaneye gittim, lavman ve serum tedavisi uygulandı fakat yine tamamen dışkılama yapamadığımı söylememe rağmen nöbetçi kadın doğum uzmanı, basur ve makat çatlağı oluştuğunu söyleyerek 3 adet krem verip beni eve gönderdi. Daha sonrasında kendi kadın doğum uzmanıma başvurdum, beni genel cerrahi birimine sevk etti. Genel cerrahideki doktor, hamile olduğum için müdahalede bulunamayacağını ancak doğum yaparsam ameliyat ile tedavi edebileceğini söyledi. Bunun üzerine tekrar kadın doğum uzmanıma başvurdum, bana kabızlık için ilaç yazıp tekrar eve gönderdi. Birkaç gün sonra tekrar hastaneye gittiğimde dışkımı yapamadığım için NST'de sancılarım çıkmaya başladı. Bunun üzerine kadın doğum uzmanım yatışımın yapılmasını istedi. Bu süreçte bebeğimin erken doğumuna karşı ciğer geliştirici iğne yapıldı. Bu iğne sonucunda bebeğimin kalp atışları yavaşladı ve ben solunum sıkıntısı yaşamaya başladım. Doktorun acil müdahalesi ile bebeğimin kalp atışları düzeldi, bu süreç tam 20 gün sürdü. 20 gün boyunca ne uyku uyudum ne dışkılama yapabildim, sürekli sancı çektim. Bu da yetmezmiş gibi hastaneye her gidişimde gereksiz işlemler yapıldı ve bunlar için ücretler alındı. 20 günün sonunda bilinç kaybına uğradım. Gecenin bir vakti kadın doğum uzmanımı aradığımda, psikolojik olduğunu ama istersem 34. haftada bebeği alana kadar hastanede 2 hafta kadar yatış yapabileceğimi söyledi. Bunun üzerine eşim, yüksek ihtisas eğitim araştırma hastanesine götürdü. 20 günün sonunda hastanedeki kadın doğumcu tarafından dışkım el ile müdahaleyle çıkartıldı. Benim ve bebeğimin hayatını tehlikeye atan hastane ve doktorlardan şikayetçi olacağım. Sırf para uğruna tedavi edilmediğim gibi bebeğimi erken doğumla almaya yönlendirdiler. Bu hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından derhal incelenmesini talep ediyorum. Normalde erken doğum riskim yok iken, sırf devletten para alabilmek adına müdahalede bulunulmayıp beni erken doğuma iten bu kuruluştan şikayetçiyim. Hamileler bu hastaneyi kesinlikle tercih etmemeli.

Medistanbul Hastanesi Doğum Paketi Aldım Doktor Doğuma Girmedi

13 Aralık 2023 12:32
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Doğum Sonrası Yaşadığım Sağlık Sorunları Ve Doktorun İlgisiz Yaklaşımı

23 Ağustos 2025 17:54