Kaan sonuçtan hiç memnun değil

Otoplus Letgo'nun Verdiği Ekspertiz Raporu Gerçeği Yansıtmıyor!

03 Ocak 2024 08:31

19.12.2023 tarihinde Letgo Otoplus internet sitesinde ilan fiyatı 720.000 TL olan 01 **  443 plakalı 2016 model Opel Astra marka aracı ilan bilgilerine ve ilandaki ekspertiz raporuna dayanarak almaya karar verdim. İlanla alakalı müşteri temsilcisi ile iletişime geçtim ve tarafıma araçla alakalı bilgi verildi ve TSE onaylı araç ekspertiz raporu WhatsApp üzerinden tarafıma yollandı. Bunun üzerine araç kaporasını yatırdım ve 22.12.2023 tarihinde Diyarbakır’dan Ankara’ya gidip aracın kalan ücretini de verip aracı Otoplus firmasından teslim aldım. Otoplus kurumsal bir firma olduğu ve TSE onaylı ekspertizi kendi yaptığını belirttiği için aracı satın almadan dışarı çıkarma ve ekspertiz yaptırma imkanımızın olmadığı tarafıma söylendi. Aracı alıp Diyarbakır’a döndükten sonra aracın rutin bakımlarını yaptırmak için aracımı sanayiye götürdüğümde ustamdan araca bakmasını rica ettim. Kendisi araçta dolu izleri olduğunu, kaputta ve sol çamurlukta sökme takma işlemi olduğunu söyledi. Bunun üzerine aracı 27.12.2023 tarihinde TSE belgeli kurumsal bir ekspertiz firması olan başka bir Oto Ekspertiz firmasına götürdüm ve ekspertiz yaptırdım. Ekspertiz sonucunda Otoplus firmasının ekspertiz raporundan farklı olarak; Kaput ve Sol ön çamurlukta sökme takma işlemi olduğu, kaputta ve tavanda dolu göçükleri olduğu, sol alt marşpiyelde lokal boya olduğu, sağ arka basamak ve sol ön basamakta lokal boya olduğu söylendi. Otoplus firmasının tarafıma vermiş olduğu ekspertiz raporunda bu detaylar belirtilmemiş olup, dolu göçükleri yok yazmaktadır. Şikayetimi firmaya bildirdim ve bu sorunları değer kaybına yol açmadığı söylendi ve yardımcı olunmadı. Halbuki özellikle kaputta ve çamurlukta sök tak işlemi aracın değerini ciddi şekilde düşüren bir detaydır. Dolu göçükleri aynı şekilde değer kaybına yol açan bir detaydır.

Konuyla alakalı Tüketici Mahkemesi'ne başvurmuş bulunmaktayım.Alırken çok detaylı ekspertiz yapılıyor fiyat düşürmek için ama aracı size satarken çok yüzeysel bir ekspertiz veriliyor. Sök tak, dolu izleri, boyasız onarımlar, kötü boya vb. Bir çok detay belirtilmiyor. Bunun dışında aracın diskleri gitmiş, yağı %50, USB girişi kırık çalışmıyor, lastikler farklı farklı, sileceklerine kadar kötü vb. Bunun gibi yazmadığım bir sürü şey de cabası. Kurumsal dedik güvendik ama asla tercih etmemem gerekirdi.

03 Ocak 2024 16:10 (Şikayetten 7 saat sonra)
Kaan
Kaan
05 Ocak 2024 20:29

Evet müşteri hizmetleri tarafından arandım ancak amaç yardımcı olmaktan çok hatalı olduğuma ikna etmeye çalışmak oldu sanki. Herhalde müşteri hizmetlerine kendi yaptıkları detaylı ekspertiz verilmiş bana verilen değil. Çünkü şikayet ettiğim detayların yazdığını söylediler. Halbuki bana verilen raporu açıp baksalar olmadığını görecekler. Tahmin ettiğim gibi ellerinde aracı satın alırken yaptıkları çok detaylı bir ekspertiz raporu var ama müşteriye sunulmuyor vazgeçmesin diye. Müşteriye çok yüzeysel bir rapor veriliyor. Örnek kaput orijinal yazıyor ama sök tak yazılmıyor mesela. Boyasız göçük düzeltme yazmıyor mesela. Onun dışında eksikler için standartlara uygunmuş dediler. Yani usta disk ve balataları bana gösterdi nasıl geldin abi dedi buraya o kadar yani. Yağ seviyesi %50. Silecek değişimi çok mu zor onlar bile o kadar kötüydü ki gelirken çok zorlandım. Kısacası müşteri hizmetleri çok hakim değil konuya aldığınız bayi de onları yanıtlıyor. Hatasını kabul etmeyen bir firma

Kubilay sonuçtan hiç memnun değil

Kusursuz Denilen Araçta Gizli Boya Çıktı, Mağduriyetim Giderilmiyor

22 Eylül 2025 13:32

29 Kasım 2024 17:29
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

27 Mayıs 2024 22:20
Letgo Otoplus Kusurlu Sattığı Aracın Arkasında Durmuyor
Selahaddin sonuçtan hiç memnun değil

Selahaddin
16 Nisan 2024 16:07
otoplus letgo Gizlenen Hasar Ve Eksik Raporla Güven Sorunu!
otoplus letgo Gizlenen Hasar Ve Eksik Raporla Güven Sorunu!
Tufan sonuçtan hiç memnun değil

02 Şubat 2024 16:30