Orhan Altıntuğlu Çayyolu Şubesinde Maruz Kaldığımız Nezaketsiz Tavır

17 Mayıs 2024 13:46

Alyans almak için tavsiye üzerine Çayyolu şubesine gittik. Çalışanlar ilgili ve güler yüzlü davrandılar ve alyans siparişimizi oluşturduk. Orada hazır bulunan yüzük ölçüsü bana uyduğu için ben ölçü vermedim fakat erkek arkadaşımın yüzüğü için ölçü alınarak sipariş geçildi. Mağaza müdürü N**** Hanım ölçü aldı ve uygun gördüğü ölçüyü sipariş formuna not etti, biz de peki diyerek mağazadan ayrıldık. Alyansımız hazırlandığında arandık ve teslim almaya gittik ama ne yazık ki erkek arkadaşımın alyansı küçük geldi. Satış esnasında gayet güler yüzlü olan N**** Hanım en ufak bir sorunla kendisine gittiğimizde agresif tavırlar sergiledi. Öncelikle, arkadaşımın parmağından zorlukla geçen, hatta neredeyse parmağının yarısında kalan yüzük için "bu ölçü size tam olmuş" diyerek bizi başından göndermeye çalıştı. Daha sonrasında "Ben yanlış ölçü almam, siz bu ölçüye tamam dediniz o yüzden sipariş geçtik" gibi ifadelerle kesinlikle müşteri dostu olmayan tavırlar sergiledi ve adeta kendi aldığı ölçü bizi suçlu çıkarmaya çalıştı. Biz kuyumcu olmadığımız için ölçü alma işinden anlamayız ve hiç müdahale etmedik, kendisinin profesyonelliğine güvenerek o hangi ölçüyü uygun bulduysa ona onay verdik mecburen. Ben durumu aynen bu şekilde kibarlık ve sakinlikle ifade etmeye çalıştım fakat kendisi göz devirmekten tutun surat asmaya birçok yakışıksız tavır sergiledi. Daha sonra da "bu yüzüğü büyütmek isterseniz siz zararlı çıkarsınız" diyerek bizden ekstra ücret talep edileceğini ima etti. Uzun bir konuşmanın sonucunda kendisi alyansı 1 beden büyütme konusunda ikna oldu ve doğru ölçüdeki ürünümüzü ek ücret ödemeden teslim aldık. Günün sonunda işimiz hallolsa da bu süreçte gösterilen nezaketsiz tavırdan şikayetçiyim. Yanlış ölçü alınmış olabilir buna tabi ki anlayış gösteririm, fakat müşteriden özür dilemek ve çözüm odaklı davranmak yerine adeta müşteriyi suçlu çıkarmak nasıl bir tutumdur? Bu tutum nedeniyle ne yazık ki müşteri kaybettiler, Çayyolu şubesi benim bir daha tercih etmeyeceğim bir mağaza olacak. Merkez, şube personellerini nezaket konusunda uyarmalı.

Zen Pırlanta'dan Aldığım Alyansın Ölçüsünü Değiştirmiyor.

15 Mart 2024 15:50
Aslı sonuçtan hiç memnun değil

18 Eylül 2024 22:34
Altınbaş Mücevherat Mağaza Satış Hataları Ve Müşteri Deneyimi