Noter Sisteminde Görünmeyen Sigorta Sorunu

Noter Sisteminde Görünmeyen Sigorta Sorunu
08 Aralık 2024 03:19

06.12.2024 tarihinde yeni aracımı noterde satın almak üzere gittiğimde, noterde öncelikle aracı üzerime almadan sigorta yaptırmam gerektiği söylendi ve ben Nur Sigorta acentasından kendi adıma HDI Sigorta yaptırdım. Satış işlemi başlatıldı. Noter sisteminde yaptırmış olduğum sigortanın gözükmediğini ve bu yüzden satış işleminin olmayacağını öğrendim. Araç bir motosiklet olup, sigortacımla iletişime geçmem gerektiği belirtildi. HDI Sigorta'ya ve acenteme ulaştığımda herhangi bir problem olmadığı ve sistemde sigortanın göründüğü ifade edildi. E-Devlet'te aracın sigortası görünmesine rağmen, noterin sisteminde 'Alıcı adına araç sigortası bulunamamıştır' diye hata veriyor, yani sigortanın noter sisteminde gözükmediğini söylüyorlar. Bu durumdan dolayı alış işlemini gerçekleştiremedim. Farklı noterlerden de denedim, gözükmüyor. Lütfen yardımcı olun ve problemin çözülmesini talep ediyorum.

Hakan
Hakan

Aynı şey bizim de başımızda. Araç satışı için sigorta yaptırıldı ama noterin sisteminde gözükmüyor. Alıcı kişi yabancı uyruklu olduğu için bu sıkıntı varmış ve birkaç güne düzelmesini bekliyoruz diyorlar. Kimsenin bir şeyden de haberi yok.

Murat
Murat

Ben kısaca internetten araştırma yaptım ve yabancı olması ile alakalı değilmiş aynı yakayı vatandaşlarda yaşıyormuş ve 3hata sonra acanta noterle bizzat görüştükten sonra sorun çözülmüş.

Yükseliş Sigorta Sigorta Eksikliği Nedeniyle Mağduriyet Yaşandı

01 Temmuz 2024 10:51
Yücel sonuçtan hiç memnun değil

21 Ağustos 2023 20:14