Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Pasaport Randevu İptali. Sistem Hatası.

23 Aralık 2023 16:23

22 Aralık 16:20 için bir gün önceden, "https://www.turkiye.gov.tr/nvi-pasaport-basvuru-randevusu" sayfasından randevu aldığım ama işlerimden dolayı gidemediğim randevumu sistemden iptal ettim. 25 Aralık pazartesi günü için tekrar randevu oluşturmak için bugün sisteme girdiğimde "randevu geçti" yazısını gördüm ve yeni randevu oluşturamadım. Bununla ilgili olarak 199'u arayarak ilgili operatörle iletişime geçtim. Durumu anlattım. 20 ve 21 Aralık günlerinde de gidemediğim randevularımı iptal ettiğimi ve sıkıntı yaşamadığımı söyledim. Durumun düzeltilmesini talep ettim ama sistem kaynaklı sorun olabileceğini ve yapabilecekleri bir şey olmadığını, 15 gün sonra randevu alabileceğimi belirtti. İlgili nüfus dairesine gidip durumu düzeltebilir miyim diye sordum. Benzer cevabı alacağımı belirtti. 15 gün sonra %58 faiz ile ödeme yapmak istemediğim için sistemdeki son başvurumda "Randevu Geçti" ibaresinin kaldırılarak 2024 yılına girmeden yeni başvuru yapmak istiyorum.

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Ehliyet Randevu Sistemi Mağduriyeti Ve Gereksiz Kısıtlamalar

03 Temmuz 2025 16:34

Pasaport Başvurusunda Yaşanan Ücret Ve Zaman Kaybı